Vulturii care trăiesc în zona munților Anzi ating înălțimi incredibile, suportă temperaturi extrem de joase și pot ajunge la 70 de ani. Numai că în jurul vârstei de 40 de ani trebuie să reușească să treacă de o cumpănă, altfel ar muri. Practic, ciocul lor devine atât de curb încât nu mai pot sfâșia hrana, ghearele devin atât de noduroase încât nu mai pot ține prada în zbor, penele sunt atât de lungi și de tari încât nu-i mai apără de frig. Ciocul, ghearele și penele au în comun keratina, o substanță care se produce în permanență, acumulându-se de-a lungul anilor. Pentru a putea trăi, vulturii trebuie să-și reînnoiască haina de pene și armele. Așa că se va retrage printre stânci, într-un loc ascuns dar sigur va începe să-și zdrobească singur ciocul, lovind repetat în piatră.
După ce îi va cădea ciocul vechi, va aștepta să-i crească altul nou. Apoi își va distruge singur ghearele inutile din cauza bătrâneții și va aștepta să-i crească gheare puternice, noi. Își va smulge penele vechi și va aștepta zgribulit să-i crească altele. Procesul de renaștere durează în jur de 4 luni, dar după acest timp de suferință, vulturul poate zbura din nou și se poate hrăni încă cel puțin 30 de ani. Repet, este o legendă. Dar e atât de frumoasă!
Fiecare dintre noi avem cumpene, momente în care ți se pare că ai putea să mori de durere! Dar trebuie să știm să înfruntăm durerea, să ne ridicăm din genunchi și să reîncepem să trăim în ciuda dificultăților.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu