31.12.22

Un altfel de FIE CA... (sursa net)

 În prag de an nou, în marea de mesaje copy-paste...

Un altfel de FIE CA...

FIE CA..re om e liber să creadă ce vrea și în ce vrea.

FIE CA..re om poate exact atât de mult sau de puțin pe cât își permite.

FIE CA..re persoană își trăiește viața pe care și-a croit-o după chipul și asemănarea credințelor proprii.

FIE CA..re om atrage în viața sa persoanele și întâmplările ce reflectă trăirile interioare, negate sau/și neconștientizate, de cele mai multe ori.

FIE CA..re om este suma credințelor sale.

FIE CA..re om este ceea ce e în interior nu ceea ce vrea să pară în exterior.

FIE CA..re om este ceea ce simte și crede în majoritatea timpului, nu doar în zilele decretate drept sărbători.

Poți fi la fel ca FIE CA..re, sau poți fi unic și original, așa ca tine.

Poți manifesta ceea ce ești în FIE CA..re zi, fără să-ți pese de ce zice FIE CA..re lup moralist.

Poți fi unul din miliardele de FIE CA..re, sau poți fi original, așa cum ești.

Omul poate să FIE CA restul oamenilor, sau poate alege să FIE CA el însuși.


Sărbătorile fixate de oameni nu-ți dau valoare, și nici virtute. Ești așa cum ești în FIE CA..re zi.

Asumă-te, iubește-te așa cum ești, manifestă-te la fel indiferent de data din calendar, și vei face pace cu tine în FIE CA..re moment al existenței tale.



26.12.22

ACEASTA ESTE ŢARA DE UNDE VIN EU ... (sursa net)

  - Tu de unde ești, mă întreabă un străin

- Din România îi răspund

- Mda zice, nomazi, hoţi, țigani, criminali, femei uşoare...

- Mă scuzi, îl întreb.... tu ești cumva nomad, hoţ, criminal... mergi la femei?

- Cine, eu... eu ? Nuuu, răspunde ofensat, ...de ce spui asta?

*Dacă ți-ar fi plăcut istoria, m-ai fi identificat în Burebista, Decebal, Mircea, Vlad, Mihai, Antonescu...

*Dacă ţi-ar fi plăcut sportul, m-ai fi identificat în Nadia Comaneci, Gică Hagi, Ilie Năstase, Simona Halep, Ion Ţiriac...

*Dacă ai fi cochetat cu arta muzicii, m-ai fi recunoscut într-un Ciprian Porumbescu, George Enescu, Gheorghe Zamfir...

*Dacă ai fi știut ce-nseamnă filozof, m-ai fi-ntrebat de Eliade, Cioran, Nicolae Iorga...

*Dacă ai fi fost pasionat de sculptură, vorbeam de marele Brâncuşi...

*Dacă știinţa te-ar fi făcut curios, ai fi auzit de Paulescu şi Aslan, de Babeş sau Poenaru...

*Dacă ai stii că românul Vlaicu ți-a dat brânci să zbori, sau Coandă, tot român, ți-a pus reacția pe avion, ai fi surprins, așa-i?

*Dacă ai fi fost turist în România, am fi vorbit de Marea Neagră, Munţii Carpaţi, Delta Dunării, Mănăstiri și Biserici.

*Despre Castelul Dracula, lacuri şi cascade, Monumente Istorice si Arhitecturi...

*Despre Casa Poporului. Palatul Culturii sau Peleş.

Istorie, tradiţii, porturi și obiceiuri.

Am fi impărtăşit toate frumuseţile şi minunăţiile ei...

*Dacă ai fi fost mai interesat de ţara mea, ai fi aflat c-am avut Regi si Regine, iar pe scenele lumii au urcat oameni de cultură, teatru si film. Scriitori, poeţi, actori si muzicisti. Ai fi fost surprins să afli câte patrimonii UNESCO deține și câte locuri pitoreşti ți-ar fi tăiat răsuflarea...

Dar tu, dragă străine, tu, nu stii nimic din toate astea. Nu ești nimic din toate astea.

Nu știi nimic de România mea. Nu știi nimic de pământul istoriei mele. Nu știi nimic de oamenii lui.

Ești doar un ignorant. Atât!

Și, probabil, îţi place să vezi doar ceea ce eşti!... în suflet!

De aici vin eu... aceasta este ţara mea... pământul meu de unde de generații întregi ne tragem seva... acest pământ plătit atât de scump de străbunii noștri chiar cu sângele lor...

ACEASTA ESTE ŢARA DE UNDE VIN EU ȘI PE CARE O IUBESC...

25.12.22

Meniul de Crăciun al boierilor şi burghezilor în anul 1937 (sursa net)

 Am găsit, într-un vechi "carnet de bal'' lista pentru masa de Crăciun, anul 1937, listă făcută de dom’ Pascale , negustor şi meseriaş cinstit şi stimat din Obor şi de doamna sa Uţa, băcăniţă cu marfă bună şi ieftină dar şi proprietară a multor terenuri din jur, aflate pe foaia de zestre de pe Maşina de Pâine, numărul 52, lângă Fabrica de sifoane, la bariera Oborului.

    Pe la ora 13, în ziua de Crăciun, se strângeau musafirii: d’alde Malaxa, Asan şi Predoleanu, boierii Şerbănescu, Florescu şi Ştefănescu, generalul Petroff, avocatul Petrovicescu, ambasadorul X şi consul Y.

    Întâi se servea domnilor care se aşezau la masa uriaşă de 24 de persoane, cu farfurii de porţelan de Bavaria cu două spade, albastre încrucişate, şi tacîmuri de argint sterling englezeşti, se servea alune sărate şi ţuică de Văleni . Doamnele se învârteau pe la bucătării, „îşi pudrau nasul” iar copiii deschideau cadourile aflate sub pomul de crăciun. Apoi doamnele, vesele şi foarte bine dispuse cu mastică de Chios începeau să umple masa.

Ouă umplute, cu o pastă al cărui secret s-a pierdut, dar cred că era pe bază de ficat de pasăre, unele poate şi cu anşoa, decorate cu frunzuliţe de pătrunjel sau murături, roşii umplute cu brânză de vaci de la olteni, mezeluri, neapărat salam de Sibiu , ghiudem , babic, kaizer, trei-patru feluri de brânzeturi, caşcavaluri, Camembert. Totul aşezat pe platouri mari de alpaca argintată ! Măsline naturale marinate, nu din cele negre.

Se aduceau sticlele de ţuică, neapărat de Văleni şi Piteşti .

    Apoi venea marea salată de beuf, făcută din maioneză pregătită în casă cu ouă de la Săruleşti şi cu un ulei special adus din Albania, nu, nu ulei de măsline, altceva, dar nu se mai ştie calitatea în ziua de astăzi ! Cu o cruce mare, roşie, din murături roşii, gogoşari, peste maioneză strălucitoare. Pâine albă şi neagră, de pe Lizeanu.

Erau la rând, tremurând de nerăbdare, piftia de porc şi de curcan cu murături şi felii de ou în aspic.

    Apoi se făcea o mică pauză, domnii vorbeau de afaceri, politică şi curse de cai, iar doamnele despre modă, copii şi actori.

Icre, şalău şi apoi sarmale.

Iarăşi doamnele se ridicau de la masă, evacuau farfuriile şi platourile folosite, ca să apară cu alte bunătăţi: icre şi pescărie.

Icre de Manciuria şi Beluga (negre) şi autohtonele icre de ştiucă. Cu lămâi frumos tăiate, în spirale şi la icrele negre se mai adăuga unt de Sinaia şi gălbenuş tare de ou. Pâine prăjită, de la cuptorul de pe Zece Mese .

    Apoi urmau şalău cu maioneză în sos alb de lămâie şi somn la grătar. Se servea un vin alb sec Fetească.

Se mai făcea o pauză, bărbaţii jucau table sau stos, iar doamnele îşi scoteau pantofii înalţi ca să încalţe papuci de blană, de la Braşov .

La un moment dat gazda întreba: „Măi băieţi, dar vouă nu vă este foame ?” Semn pentru aducerea celor trei sute treizeci şi trei de sarmale,cu mămăliguţă făcută cu lapte din mălai de moară de piatră şi smântână tot de la olteni. La sarmale mai apăreau pe masă şi două-trei feluri de muştar, hrean şi alte mirodenii de dres gustul, după poftă. Cine voia putea lua, înaintea sarmalelor, o ciorbică de perişoare sau o supă de pui !

    Apoi fără întrerupere, apăreau fripturile de porc, curcan şi vânat, cartofii prăjiţi pai-franţuzeşte, murăturile de multe feluri, gogonele, castraveţi, gogoşari. Apoi mici bucăţele de cârnat, ficat, rinichi, şorici, lebăr, caltaboş, mititei, POMANA PORCULUI! Două feluri de vin roşu sec Băbească şi Pietroasele.

Pentru copii se făcea un meniu separat, cu piure şi şniţel vienez!

Cafea de la ”Armeanul.

Cine voia, comanda o cafea, făcută neapărat din cafea braziliană de la ”Armeanul „. Doamnele preferau o ciocolată caldă cu frişcă atunci bătută!

    Se mai sta şi se mai discuta preţ de vreo oră, se puneau la cale logodne şi încuscriri , călătorii şi vacanţe. Undeva, în salonul mic, se auzea un PATEFON, iar domnii invitau doamnele la DANS!

    Apoi începeau să fie aduse fructele şi dulciurile, toate odată, ca să aleagă omul şi să se sature numai văzându-le! Portocale, mandarine, banane, ananaşi, mere, pere şi un… pepene!

Urmau cozonacii, imenşi, parfumaţi, plini de nucă, stafide şi de cacao. Rahat nu se punea pe atunci! Vinul se schimba cu dulcele Cotnari!

Fursecuri de multe feluri şi mărimi, prăjituri făcute numai în casă, cu gust fantastic, cum nu se mai fac, două torturi, mereu două. Un tort pentru Prunc şi unul pentru Mama Lui, Fecioara Maria !

    Apoi urma dansul, „konga” în toată casa, cadourile trăznite pe care şi le făceau unul altuia mesenii, jocuri de societate, glume, bancuri, păcăleli, „mima” etc. Oamenii chiar se distrau cât puteau şi râdeau în hohote! De Crăciun nu se bea şampanie… doar de Revelion!

    Pe la ora zece noaptea se aducea o a doua cafea (sictir caffe), semn că musafirii trebuie să se cam ducă pe la casele lor.

    A doua zi, prin curier, dom’ Pascale şi coniţa Uţa primeau carţile de vizită ale mesenilor cu câte o scrisoare de mulţumire în care se arăta cât de bine s-au simţit…

24.12.22

La peste cincizeci de ani (sursa net)

La peste cincizeci de ani nu mai suporți  constrângerile.

Nu suporți sutienul prea strâmt, cinele forțate cu cumnata care îți verifică praful din colțuri, tocuri înalte și zâmbete circumcizante.

La peste cincizeci de ani nu (mai) ai nicio dorință de a mai dovedi ceva.

Ești ceea ce ești: lucrurile pe care le-ai făcut și lucrurile pe care încă vrei să le faci. Dacă altora le place, bine; altfel, îți este egal. 

La peste cincizeci de ani nu contează dacă ai avut copii sau nu.

Mamă vei fi oricum: a mamei tale, a tatălui tău, a unei mătuși rămasă singură, a câinelui tău sau a unei pisici maidaneze pe care ai cules-o de pe stradă. Și dacă una din toate acestea nu este acolo, vei fi o mamă a ta. Pentru că de-a lungul anilor vei fi învățat să ai grijă de un corp pe care, în sfârșit, îl iubești așa, devenind din ce în ce mai imperfect doar în ochii celorlalți. 

Cui îi pasă dacă jumătate din dulap este mărimea greșită?

Important este că spatele tău nu scârțâie prea mult atunci când te ridici.

La peste cincizeci de ani vrei libertate.

Liberă să spui nu, liberă să stai în pijamale toată duminica, liberă să te simți frumoasă pentru tine și nu pentru ceilalți.

Liberă să mergi singură: cei care te iubesc vor rămâne în ritmul tău iar cei cărora nu le pasă de alții, în ritmul lor.

Ești liberă să cânți cu voce tare în mașină chiar dacă lumea se uită urât la tine la semafor.

Și acum, tocmai când ai ,,mâncat'' jumătate din viață în agitație și mare grabă, vei găsi dorința de a gusta încet, încetișor, încetinel ... din zahărul și sarea zilelor ce te așteaptă.

Spre deosebire de prostie, frumusețea e trecătoare...

21.12.22

Legenda vâscului (sursa net)

În mitologiile europene, vâscul are un loc cu totul aparte. Este o plantă încărcată de magie, simbol al curățeniei spirituale, al libertății și armoniei. Semn de bun augur al dragostei, apărător și protector al casei și al familiei, vâscul, căruia i se mai spune și ”creanga de aur”, este recunoscut acum drept simbol al Sărbătorilor de iarnă.

Vâscul era considerat o plantă sacră atât de norvegieni și druizii celți, cât și de indienii nord-americani. Atârnat deasupra ușii, vâscul aduce noroc în casă, bunăstare și fericire.

Vâscul își menține prospețimea verde și în timpul iernii, rezistând la ger și întuneric. Vechii germani credeau că această plantă provine direct din cer.

Potrivit unei tradiții mult răspândite (în special în țările anglo-saxone) cei care se sărută de Crăciun sub o ramură de vâsc vor avea bucurie și fericire.

Celții au fost cei care au inițiat un adevărat cult al acestei plante pe care o considerau de esență divină. În viziunea lor, cel mai prețios vâsc era cel crescut pe stejar — îl numeau ”lacrima stejarului” și însoțeau culegerea unui astfel de vâsc de ceremonii fastuoase. Druizii, preoții celți înveșmântați în alb, tăiau vâscul numai cu o seceră de aur, și-l înveleau apoi cu grijă într-o mantie albă. Cu acel prilej se adunau ofrande și se jertfeau doi tauri albi, înălțându-se rugi către zeii atotputernici, pentru a fi îndepărtate duhurile rele, potrivit volumului ”Cartea de Crăciun” de Sorin Lavric, Editura Humanitas, 1997.

O altă legendă spune că Balder, fiul zeiței norvegiene Frigga, ar fi fost ucis de o săgeată din vâsc. Lacrimile albe ale zeiței l-au readus la viață, iar ea a binecuvântat planta.

În alte legende medievale se spune că vâscul era atât de mult venerat, încât dacă doi dușmani se întâlneau din întâmplare sub un pom în care era vâsc, ei încetau imediat dușmănia și se împăcau spre cinstirea vâscului, a cărui putere magică o recunoșteau astfel.

În ajunul Crăciunului, oamenii își împodobesc casele cu vâsc ca simbol al bucuriei și pentru pacea sufletească.

Sărutul sub vâsc este pentru prima oară cu festivitățile organizate de greci cu ocazia Saturnaliilor, iar, mai târziu, cu tradițiile primitive legate de căsătorie. Acest obicei își avea originile în mai multe credințe. Una dintre acestea era aceea că vâscul era un leac pentru fertilitate. De Crăciun, fiecare fată care stătea sub coronița de vâsc nu putea refuza sărutul. Acesta putea însemna iubire, prietenie sau noroc. Dacă fata rămânea nesărutată, avea ghinion în dragoste în anul următor și nu se căsătorea.

Obiceiul mai spunea că de fiecare dată când un bărbat săruta o fată, trebuia să rupă și una dintre bobițele albe ale vâscului. După ce toate bobițele au fost rupte, nimeni nu se mai săruta sub coronița de vâsc.

Chiar dacă semnificația strămoșilor a fost uitată, obiceiul sărutului sub vâsc este păstrat în multe țări. Dacă un cuplu îndrăgostit se săruta sub vâsc înseamnă că vor avea o relație lungă și fericită. În Franța, acest obicei se practică în ziua de Anul Nou.

Cadourile de Crăciun (sursa net)

De unde vine tradiția și ce semnificație poartă!

Cadourile de Crăciun fac Sărbătorile mai frumoase și aduc un strop de magie la sfârșit de an. Știm cu toții cine le cumpără, dar în fiecare cadou este spiritul Moșului cel darnic și noi speranțe de mai bine pentru noul an.

Cadourile de Crăciun au o istorie veche și mulți creștini spun că tradiția aceasta a apărut după ce magii de la Răsărit au adus daruri de preț la nașterea lui Iisus. Cu toate acestea, istoria și semnificația cadourilor care se oferă de Crăciun este mult mai veche.

Cadourile de Crăciun, obicei din vremuri păgâne

Obiceiul de a oferi daruri a fost inițial legat de solstițiul de iarnă, sărbătorit în preajma zilei de 21 sau 22 decembrie, când vechii romani se închinau Soarelui și altor zeități pentru a le îmbuna.

În vechiul Imperiu Roman, la finalul lunii decembrie, solstițiul de iarnă semnifica sfârșitul anului. Romanii sărbătoreau schimbarea anilor și solstițiul printr-o serie de ritualuri și petreceri închinate în mod deosebit zeului Saturn, denumite saturnalii.

Cu ocazia acestor sărbători, copiii primeau mici cadouri și păpuși din ceară pe care le aruncau în foc. Dar și adulții primeau daruri și anume dulciuri, fructe, lumânări și sticle cu vin.

La începutul perioadei medivale, chiar dacă saturnaliile erau de mult uitate și popoarele Europei creștinate, obiceiul de a oferi daruri nu s-a uitat. Se spune că în mai multe regiuni din Franța și Italia, călugării sau călugărițele ofereau mici daruri și hrană copiilor nevoiași de ziua Sf. Nicolae, pe 6 decembrie.

Tradiția creștină și darurile pentru copii

Cadourile de Crăciun au devenit cu adevărat o tradiție creștină abia pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Și abia din anii 1820 au început să apară în ziare reclame prin care cumpărătorii erau îndemnați să cumpere cadouri de Moș Crăciun.

Darurile ne amintesc de gestul magilor care au adus la nașterea pruncului Iisus cele mai de preț lucruri din vremurile lor: aur, tămâie și smirnă. Legenda darurilor aduse de magi se contopește și cu legenda Sf. Nicolae, despre care tradiția creștină spune că este ocrotitorul copiilor.

Sf. Nicolae, fost episcop creștin, a salvat de la o viață foarte grea trei fete care nu aveau zestre pentru a se mărita. El le-a pus, pe ascuns, la ușă, câte o pungă cu bani, iar tatăl lor a reușit să le încropească o dotă și să le mărite.

De atunci, copiii primesc de Moș Nicolae tot felul de cadouri, în special dulciuri și fructe, iar obiceiul este din ce în ce mai răspândit în lume.  

Ce mesaje poartă cu ele cadourile de Crăciun 

Dincolo de pretențiile copiilor de a primi cele mai noi și mai scumpe jucării, dincolo de profitul pe care le generează și de reclamele pe care le fac, darurile de Crăciun poartă cu ele magia sărbătorilor.

Cadourile pe care le pregătim pe ascuns pentru familie și pentru prieteni sunt încărcate de iubire și generozitate. Fiecare dar trebuie ales cu suflet și pus sub brad cu gândurile cele mai senine și bune

Cadourile transmit dragostea ta, atenția și grija față de cei pe care îi iubești, ele transmit bucurie, optimism și încredere. Toată lumea trebuie să primească daruri de Crăciun, oricât ar fi de modeste.

20.12.22

Cele 4 lumânări" (sursa net)

Patru lumânări ardeau încetișor, și dacă ascultai cu atenție puteai chiar să le auzi vorbind:

Prima a spus:

- Eu sunt Liniștea. În ziua de astăzi oamenii au uitat că pot face parte din viața lor…

Flacara s-a micșorat din ce în ce mai mult și s-a stins.

Apoi a vorbit cea de a doua:

- Eu sunt Credința. Oamenii spun că pot să trăiască foarte bine și fără mine, nu cred că mai are vreun rost să ard…

Când a terminat de vorbit și aceasta s-a stins.

- Eu sunt Iubirea, a spus cea de a treia. Nu mai am putere să ard, oamenii mă dau la o parte ca pe un lucru fără valoare, ei uită să-i iubească chiar și pe cei mai apropiați oameni din viața lor…

O adiere blândă care trecea pe lângă ea a stins-o fără să vrea.

Un copil a intrat în încăperea unde mai ardea o singură lumânare și văzându-le pe celelalte trei stinse, a început să plângă.

- Voi ar trebui să fiți mereu aprinse…

Cea de a patra lumânare i-a șoptit ușor:

- Nu-ți fie frică, atât timp cât eu ard, le putem reaprinde pe celelalte. Eu sunt Speranța!

Cu ajutorul ei, copilul le-a reaprins și pe celelalte.

Flacara Speranței să vă rămână mereu aprinsă … pentru a avea o viață plină de Liniște, Credință și Iubire!

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți.

14.12.22

POVESTEA OMULUI de ZĂPADĂ (sursa net)

  

Într-o iarnă friguroasă, cu mult omăt, un copil se juca singur în grădina din spatele casei... Nu avea prea multe jucării dar avea multă zăpadă, așa că nu se plângea. A început să facă bulgări: unu, doi, trei, mai mari, mai mici, apoi i-a așezat unul peste altul, ca la un turn. S-a gândit apoi să decoreze turnul, dar tot ce a găsit prin curte au fost câțiva cărbuni, un morcov înghețat rămas rătăcit prin grădină din toamnă, o căciulă veche și un ciot de mătură de prin magazie. Pe înserat, copilul a intrat în casă, lăsând turnul de zăpadă singur, în grădina înghețată.

    Zâna Iarna, care colinda lumea în sania ei trasă de cerbi albi, a zărit turnulețul care semăna foarte bine cu un om și în glumă s-a gândit să-i dea viață pentru o noapte. Și așa a apărut primul om de zăpadă din lume.

    Când s-a așternut liniștea, din pădurea din apropiere au început să sosească musafiri de noapte. Două căprioare înfometate s-au apucat să scormonească prin zăpadă în căutare de frunze de varză sau știuleți de porumb uitați prin grădină de gospodari. Iarna hrana este greu de găsit. Omul de zăpadă le-a văzut și s-a gândit să le ofere nasul său portocaliu.

    – Eu nu am nevoie de el. dar pentru voi poate fi o cină gustoasă! Căprioarele au primit bucuroase darul omului de zăpadă.

     Mai târziu, câteva păsărele s-au așezat pe capul omului de nea. Ar fi avut nevoie de câteva firicele de lână ca să-și căptușească cuiburile reci.

   – Cu mare drag! le-a răspuns el și s-a grăbit să împartă toată lâna din căciula cea veche cu păsările cerului.

     Cât a fost noaptea de lungă, omul de nea a făcut cadouri celor din jurul lui: firele de paie le-a dat unor iepurași, iar cărbunii unor pitici ai pădurii.

     Spre dimineață, Zâna Iarnă l-a văzut stând cu totul despuiat. A înțeles ce s-a întâmplat și atunci, pentru bunătatea lui s-a gândit să-i ofere și ea un dar special: dragostea tuturor copiilor.

    De atunci, Omul de Zăpadă este un simbol nelipsit al iernii și, cum dă prima zăpadă, toți copiii se grăbesc să ridice oameni de zăpadă peste tot: pe străzi, în grădini sau în curțile caselor."

Text

   - Să râdeți, pentru că râsul este muzica sufletului!

   - Să vă jucați, este secretul tinereții!

   - Să citiți, este flacăra înțelepciunii!

   - Să gândiți, este secretul puterii

   - Să fiți calmi, este calea spre fericire!

   - Să fiți calmi, este calea spre fericire!

   - Să fiți buni, este cheia succesului!

          # Și să iubiți... este rațiunea de a trăi!!!

12.12.22

LEGENDA FULGILOR de ZĂPADĂ (sursa net)

 Legenda spune că Spiritul Iernii își trimite copiii pe pământ sub forma fulgilor de nea și nu întâmplător, copiii sunt atât de bucuroși când ninge. S-a întâmplat însă, ca Spiritul Alb să-și prelungească peste măsură șederea, bucuros de dealurile cu coame line, de pădurile pline de viețuitoare, de satele frumos rânduite. Deosebit de încântat de ceea ce găsea, a ajuns să-și prelungească ninsorile până târziu, în martie sau chiar aprilie. Soarele însă, cel care ține măsura anotimpurilor în mâinile sale, îl încălzește cu raze puternice, îl îndemna să plece...

    Așa s-a întâmplat și acum... Fulgii de nea zburau vesel prin aerul înghețat când Soarele, nemaiavând răbdare, dădu norii la o parte și începu să încălzească pământul. Veselii fulgi de zăpadă se topeau pe rând, ghețurile trosneau, pâraiele buluceau la viață, când privirile Soarelui căzură pe o fărâmă de frumusețe fără seamăn, un fulg măiestrit din gheața cea mai pură, în formă nemaivăzută de stea!

    Bucuria astrului la vederea acelei frumuseți fără seamăn a fost scurtă, dându-și seama că fulgul cel minunat se va topi repede sub privirile sale aprinse. Și atunci, pentru a lăsa să dăinuie acea frumusețe și primăvara, și toamna, Soarele suflă blând asupra fulgului, transformându-l în fluture.

    La fel de grațioși și delicați precum copiii Spiritului, fluturii au devenit copiii Soarelui și călăuza noastră spre primăvară.

     O zi cât mai plăcută și o iarnă minunată, prieteni în care fulgii de nea să vă bucure sufletul cu gingășia și frumusețea lor!

1.12.22

Manualul angajatului cu intrare imediată în vigoare (sursa net)

 A se lua la cunoștință. :)

" CUM NE ÎMBRĂCĂM...

Este recomandat să veniți îmbrăcați la serviciu conform salariului primit. Dacă purtati pantofi Prada de 350 $ și o geanta Gucci d 600 $ vom presupune că o duceti bine din punct de vedere financiar și deci, nu aveți nevoie de o mărire de salariu.

Dacă vă îmbrăcați sărăcăcios, va trebui să învățați să vă administrati banii mai bine pentru a vă cumpără haine mai frumoase, prin urmare nu aveți nevoie de o mărire de salariu.

Daca vă îmbrăcați așa și așa, sunteți exact acolo unde trebuie și nu aveți nevoie de o mărire de salariu.

CONCEDIUL MEDICAL:

Din acest moment nu mai acceptăm declarația unui doctor prin care se adeverește că sunteți bolnav. Daca puteți merge la doctor, înseamnă că puteți veni și la servici.

OPERAȚII CHIRURGICALE:

Operațiile chirurgicale sunt interzise. Atâta vreme cât sunteți angajat la noi, veți avea nevoie de toate organele. Nu veți elimina nimic. Noi v-am angajat intact. În cazul în care eliminați un organ, vom considera acest lucru indisciplina la locul de muncă.

ZILE ÎN FOLOS PERSONAL:

Fiecare angajat va primi 104 zile personale pe an.  Ele se numesc sâmbătă și duminică.

ZILE DE CONCEDIU:

Toți angajații vor primi concediul în aceeași perioadă a anului. Zilele de vacanță sunt după cum urmează: 1 ianuarie și 25 decembrie.

ZILE LIBERE PENTRU ÎNMORMÂNTĂRI:

Aceasta nu e o scuză să lipsiți de la serviciu. Oricum nu mai puteți face nimic pentru prietenii, rudele sau colegii morți. În cazurile rare în care un angajat va fi nevoit să participe la înmormântări, acestea se vor programa seara târziu. Suntem bucuroși să vă permitem să lucrați în pauza de prânz pentru a putea pleca mai devreme, cu condiția să vă terminați treburile.

ABSENȚA CAUZATĂ DE PROPRIUL DECES:

Acest incident poate fi acceptat ca scuză. În orice caz, este necesar un preaviz de 2 săptămâni precum și pregătirea unui înlocuitor care să vă preia atribuțiile.

FOLOSIREA TOALETELOR:

Mult prea mult timp se petrece la toaletă. În viitor se va merge la toaleta în ordine alfabetică. Spre exemplu angajații al căror nume începe cu "A" se vor duce de la 8:00 la 8:20, cei cu "B" de la 8:20 la 8:40, și așa mai departe. Dacă nu vă puteți deplasa în timpul alocat, veti fi nevoiți să așteptați până a doua zi când sunteți programați. În situatii de maxima urgență, angajații pot face schimb de locuri între ei.

Supervizorii ambilor angajați implicați în schimb trebuie să aprobe această schimbare în scris.

În plus, acum există o restricție de 3 minute de staționare în toalete.

La sfârșitul celor 3 minute se va declanșa o alarmă, hârtia igienică se va retracta, ușa de la toaletă se va deschide și contravenientul va fi fotografiat. La a două abatere, fotografia va fi publicată în ziarul intern al companiei la rubrica "Abateri de disciplină".

PAUZA DE MASĂ:

Persoanele slabe vor primi 30 de minute pauză de masa, deoarece trebuie să mănânce mai mult pentru a arăta sănătoase. Persoanele cu greutate normală vor primi 15 minute pauză de masă, pentru a-și păstra silueta. Persoanele grase vor primi 5 minute pauză de masă deoarece este suficient pentru a lua o pastilă de slabit.

Vă mulțumim pentru loialitatea arătată companiei. Suntem aici pentru a asigura o experiență pozitivă angajaților. 

Orice întrebări, comentarii, îngrijorări, plângeri, reclamații, frustrări, iritări, supărări, agravări, insinuări, acuzații, consternări vor fi adresate în alta parte.

 Vă dorim o săptămână plăcută."

 THE MANAGEMENT

(sursa net) 😊

Scrisoarea unei soții înșelate către amantă (sursa net)

"Mulţumesc!

Că ai lăsat urme pe pieptul soţului meu noaptea trecută. Nu, serios, chiar îţi mulţumesc. Nici nu îţi dai seama din ce coşmar ne-ai scos pe mine şi pe copiii mei. Vreau să te răsplătesc pentru serviciile tale şi ţi-l ofer cu drag pe soţul meu. Înainte să îţi accepţi premiul, te rog să ţii cont de următoarele reguli:

1. Va trebui să îl susţii financiar. Spun asta pentru că avem doi copii împreună (dar ştiai asta deja), iar asta înseamnă că va trebui să renunţe la mare parte din câştigurile lui pentru a-i susţine aşa cum merită. Te rog să nu uiţi că, din moment ce în ultimii 11 ani mi-a cerut să stau acasă şi să cresc copii, va trebui să îmi plătească şi mie pensie alimentară. Uită, deci, de banii lui, deoarece vor fi ai mei.

2. Trebuie să îi asiguri o garderobă nouă. Vezi tu, după ce a ieşit din duşul nostru (acum e al meu) azi dimineaţa, ud tot, i-am descoperit semnele dragostei tale. Fix în acel moment, o gaură neagră uriaşă a apărut în casa noastră şi i-a înghiţit toate hainele. În aceste condiţii, va veni la tine aproape aproape dezbrăcat (norocoaso). Partea bună este că îl poţi îmbrăca aşa cum vrei. Fă-ţi de cap şi cumpără-i o lesă sau o rochie drăguţă dacă tot sunteţi la acest capitol.

3. . Va trebui să renunţi la el în weekend. Acest timp trebuie pus deoparte, pentru ca el să-şi viziteze copiii. Din moment ce a recunoscut în faţa mai multor oameni că eşti doar o beţivă toantă pe care a cunoscut-o într-o casă de toleranţă', nu vei avea voie să participi la aceste vizite, pentru siguranţa copiilor mei. Doar ca să ştii, acesta este şi motivul pentru care el va avea dreptul la vizite limitate sau chiar supravegheate. Până la urmă, ce căuta într-o casă de toleranţă?

4. Nu veţi avea o viaţă sexuală normală. Da, ştiu că nu aţi făcut dragoste aseară. De când s-a rănit la spate acum 4 ani, bărbăţia lui nu mai funcţionează bine. Păcat pentru tine, deoarece până atunci aveam parte de cel mai bun sex şi făceam dragoste tot timpul. Apropo, sper că ştii că această problemă nu poate fi rezolvată. Este o afecţiune a nervului, nu ai ce să faci!

5. Nu mi-l vei înapoia! Nu îl voi primi înapoi! A comis-o când te-a atins. Am fost o soţie bună şi avea parte de un lucru bun. Nu fi surprinsă dacă nu te ridici la nivelul meu, nu ai nicio şansă să o faci şi te va face să te simţi îngrozitor pentru asta.

6. Te va învinovăţi pentru aceste lucruri. Mi-a spus, cu lacrimi în ochi, că i-ai spus chicotind: sper că soţia ta va vedea asta. Nu ştiu dacă ai făcut aşa sau nu, nici nu-mi pasă. Cu toate acestea, dacă ai făcut-o, dorinţa ta s-a îndeplinit. Am văzut muşcăturile şi m-am enervat. Este atât de nervos că ai făcut acele comentarii, că atunci când l-am lovit, mi-a cerut scuze. Da, ştiu că violenţa nu rezolvă nimic şi până acum nu am lovit pe nimeni. Cu toate acestea, nu îmi pare rău că am făcut asta şi dacă aş putea da timpul înapoi, aş fi ţintit mai jos, nu peste faţă.

7. Nu îţi voi spune o nouă regulă, ci mai degrabă un avertisment prietenos. Voi încerca să iau cât mai mult din timpul vostru. Hobby-ul meu va fi să îl rănesc pe el şi pe tine şi să suferiţi aşa cum suferă copiii mei acum. Te rog să ţii cont vă va suporta, va accepta asta ani de zile cu zâmbetul pe buze. Am fost cu el 12 ani, îl ştiu mai bine. Da, acţiunile mele sunt justificate, în caz că te întrebai.

Aşa că îţi mulţumesc, Jennifer, beţiva toantă de la casa de toleranţă care a lăsat semne pe pieptul soţului meu noaptea trecută, că mi-ai arătat că 12 ani de căsnicie şi doi copii nu au contat pentru tine. Te aplaud pentru un bărbat câştigat corect. Este al tău în totalitate", a scris femeia."

28.11.22

Singuratatea

 https://revistasufletului.net/iti-este-teama-de-singuratate-iata-11-motive-pentru-care-oamenii-cred-ca-singuratatea-este-o-pedeapsa/

12.11.22

Un străin (sursa net)



 

Recunosc.... (sursa net)

 **Recunosc că uneori mi-aş dori ca oamenii să-mi poată vedea sufletul. Cu tot ce e în el. 

Da, chiar dacă asta ar implica cu siguranţă şi riscuri. 

Uneori vreau asta. Să se vadă tot ce-i acolo. Poate că dacă oamenii mi-ar vedea temerile, nesiguranţa şi mi-ar afla gândurile, m-ar înţelege, ar înţelege omul pe care mulţi dintre ei nu reuşesc să-l cunoască. 

Şi-ar da seama de ce sunt aşa cum sunt, de ce mă feresc de anumite lucruri, de ce nu am plâns anumite lacrimi şi de ce le-am lăsat pe altele să curgă fie în voie, fie pentru că nu le-am mai putut ţine în frâu.

Şi aşa nu s-ar mai limita doar la un chip şi-un trup, ar pătrunde dincolo, către ceea ce contează cu adevărat. 

Ar da nas în nas cu defecte pe care acum nu le ştiu. Şi aş afla dacă le-aş mai părea la fel de minunată… Ar fi un test… dacă s-ar putea.

Dar viaţa cu siguranţă are testele pregătite pentru fiecare şi mai devreme sau mai târziu li le va pune în faţă. 

Nu pot să nu mă întreb: oare câţi îl vor trece?**

7.11.22

DIALOG ÎNTRE EGO ȘI SPIRIT (sursa net)

"Ego a spus: orice timp trecut a fost mai bun.

Spiritul a răspuns: trecutul nu există este doar un vis al minții voastre divizate, doar acest moment este real.

Ego a spus: pregătiți-vă pentru a vă atinge visele și a vă stabili obiectivele.

Spiritul a răspuns: nu există un vis mai mare de atins decât detașarea tuturor pentru a fi și a ști cine sunteți cu adevărat.

 Ego a spus: apărați-vă credințele și nu-i lăsați să vă  ia motivul.

Spiritul a răspuns: singura credință reală este să știi că toate sunt ireale și, prin urmare, nu există nimic de apărat sau protejat.

Ego a spus: ceilalți sunt de vină pentru circumstanțele mele. Spiritul a răspuns: ceilalți nu reflectă decât efectele credințelor tale inconștiente, iartă-te și iartă-le pentru menținerea și proiectarea viselor iluzorii de divizare.

Ego a spus: străduiește-te și concurează pentru a fi mai bun în fiecare zi. 

Spiritul a răspuns: nu există o ființă mai bună sau mai rea, tot ceea ce poți deveni este deja esențial, nu există nimic de îmbunătățit sau de realizat, ci doar de a desface vălurile care nu te lasă să fii ceea ce ai fost mereu și vei fi.

Ego a spus: protejați ceea ce aveți pentru că le-ați putea pierde. 

Spiritul a răspuns: Dacă protejezi ceea ce ai, îl vei pierde, dacă îl împărtășești și îl dai mai departe, îl vei păstra.

Ego a spus: împărțiți și cuceriți. 

Spiritul a răspuns: uniți-vă și vă veți aminti.

Ego a spus: există cineva special care te va iubi într-un mod autentic. 

Spiritul a răspuns: dragostea nu înțelege specialismele și nimeni din afară nu îți poate oferi ceea ce ești deja. Iubirea este oferită Iubirii fără grade,  fără cerințe sau condiții.

Ego a spus: sacrifică-te pentru ceilalți și îți vei câștiga locul în rai. 

Spiritul a răspuns: vă aflați deja în rai și fiecare sacrificiu este doar încercarea de a „plăti” o vinovăție inconștientă care nu a existat niciodată când v-ați despărțit de Dumnezeu. Locul tău din rai este inviolabil, orice faci și iei e tot  ce trebuie să ții minte.

Ego a spus: suferința este necesară pentru a ajunge la paradis. 

Spiritul a răspuns: suferința este necesară doar pentru a anula minciunile pe care le-a fabricat mintea, odată ce o realizezi și te ierți, este total inutilă.

Ego a spus: corpul, gândurile și emoțiile tale sunt ceea ce ești. Spiritul a răspuns: orice formă fizică sau non-fizică care încearcă să fie percepută separat de alte forme nu există decât în ​​visul despărțirii. Ceea ce ești nu poate fi măsurat sau identificat în spațiu.

Ego a spus: ai tot timpul în lume pentru a evolua. 

Spiritul a răspuns: Ceea ce a fost creat perfect nu necesită nicio evoluție și timpul există doar în vis. Ești atemporal și exiști în eternitate.

Ego a spus: boala și moartea sunt inevitabile. 

Spiritul a răspuns: boala este numai în minte împărțită sub forma aparentă iluzie, nu există ca atare, la fel cum Moartea, ceea ce nu s-a născut niciodată nu poate muri. Doar Viața este reală și nu se găsește în Lumea pe care o percepeți.

Ego a spus: nu vei fi niciodată suficient de bun, întotdeauna va exista cineva mai bun decât tine. 

Spiritul a răspuns: nu există nimeni mai bun sau mai rău decât nimeni, Dumnezeu are un singur Fiu creat perfect după chipul și asemănarea cu același, care se întoarce la cămin în nenumărate și diferite moduri. Ultima judecată (sfârșitul fiecărui proces) este inevitabilă.

Ego a spus: trebuie să judecăm și să-i condamnăm pe cei care fac rău. 

Spiritul a răspuns: fiecare judecată și condamnare pe care o efectuați este întotdeauna împotriva voastră pentru dorința de a perpetua visul de „păcat”, vinovăția și pedeapsa care face posibilă manifestarea Lumii pe care o percepeți. Cereți ca această percepție să fie corectată pentru a vedea Lumea reală.

Ego a spus: trebuie să controlați oamenii și acțiunile altora pentru a atinge obiectivele dorite. 

Spiritul a răspuns: tot controlul este rezultatul fricii de a pierde ceea ce nu a fost niciodată al tău și nu va fi niciodată, tot ce se naște va muri și va dispărea, dar cine nu s-a născut nu poate muri niciodată și, prin urmare, nu este nevoie de niciun control. A ta  este Împărăția Cerurilor în întregime.

Ego  a spus: dacă dai ceea ce ai, îl vei pierde. 

Spiritul  i-a răspuns:  ce îți este oferit îl ai pentru totdeauna cum poți pierde ceva ce îți aparține. "

ÎNCHIDE OCHII ȘI ÎNTREABĂ UNIVERSUL (sursa net)

 Fie că VÂNTUL să-ți ia tot, tot ce te doare.. Spune-i că te-ai săturat să cari bagaje grele care te împiedică să mergi mai departe.

Fie ca APA să curețe tristețile, să alunge toată durerea și să-i purifice esența.

Fie ca FOCUL să ardă și să transmute toate fricile cuprinse în tine, ca să poți zbura sus.

Fie ca PĂMÂNTUL să te întoarcă acasă la adevăratul tău sine, la cine ești cu adevărat, rupând etichetele, și lucrurile negative, care te împiedică să crești și să te trezești.

RECUNOȘTINȚĂ RECUNOȘTINȚĂ RECUNOSTINTA!!!

SCAPĂ DE TOT CE NU ÎȚI SERVESTE (sursa net)

SCAPĂ DE TOT CE NU ÎȚI SERVESTE

Peste tot în jurul tău. Oferă-ți darul autovindecării profunde. 

Închide ochii, relaxează-te, vizualizează legăturile care te leagă și începe să taie. 

Relațiile tale din trecut, lucrurile care te trag în jos, oamenii care te rănesc, dă-ți intenția de a expune toate relațiile care nu te servesc. 

Pentru că nu putem realiza pe toată lumea. Pot continua reîncarnări întregi. Sunt o sursă semnificativă de epuizare a energiei, chiar dacă ai avut relații bune. 

Dar dacă ființa nu mai este în viața ta sau în această lume, relația ta poate, epuizându-ți energia vieții. S-ar putea să simți brusc ușurare sau sănătatea ta se poate îmbunătăți. Vei simți un val de energie și vei avea în sfârșit un somn bun. 

Nu vei pierde pe nimeni, vei ușura lucrurile și oamenii de cealaltă parte a relațiilor. Vor fi la fel de profund ușurați. Pentru că doar atunci când ne ajutăm prima dată pe noi îi putem ajuta pe ceilalți.

Mulțumește Universului pentru toate ușile închise (sursa net)

Mulțumeste Universului pentru toate usile inchise. Asa te protejeaza de lucrurile care nu iti sunt destinate!!!

Cand o usa se inchide, alta se deschide. Insa de multe ori privim cu atat de mult regret si durere la prima usa inchisa incat nu reusim sa o mai vedem pe care care tocmai s-a deschis pentru noi.

Iata cateva motive pentru care obstacolele, rugaciunile fara raspuns si usile inchise sunt adevarate binecuvantari deghizate:

1. Sunt unelte ale destinului care te fac sa iti schimbi directia si sa gasesti alte usi pentru viitorul tau. Mainile destinului te indruma spre o alta directie care este mult mai buna pentru tine si care iti va aduce fericire garantata.

2. Te invata cum sa renunti la ce nu poti avea si sa accepti ca anumite lucruri pot fi luate de langa tine si, indiferent de cat de mult ti-ai dori, nu poti face nimic in privinta asta.

3. Te invata ca stand in fata usilor inchise este doar o pierdere de timp deoarece nimeni nu le va deschide pentru tine… in plus, sufletul tau va avea de suferit.

4. Sunt o adevarata lectie de viata deoarece te fac sa realizezi ca, indiferent de varsta pe care o ai si experienta de viata, inca nu stii ce este mai bine pentru tine.

5. Iti ofera pacea mintii pentru ca incepi sa intelegi ca nu poti sa te intorci in trecut si sa fortezi lucrurile sa fie asa cum erau odinioara.

6. Iti amintesc de toate celelalte usi inchise care nu au dus la nimic frumos in viata ta; acum intelegi ca acestea au fost inchise pentru un motiv si iti dai seama cat de recunoscatoare esti ca nu s-au deschis la momentul la care tu voiai.

7. Te obliga sa iesi din zona de confort si sa incerci toate cheile la usi diferite pana cand una dintre acestea se va deschide.

8. Te învață cum să mergi mai departe când descoperi că meriți mult mai mult decât să pierzi timpul în fața unei uși închise.

9. Îți oferă șansa de a avea mai multă încredere în destinul tău, în Univers. Sunt amintiri puternice despre cum funcționează viața uneori; sunt uși închise pe care tu le vrei deschise și uși deschise pe care tu le vrei închise. Uneori nu depinde de tine... ci de soartă.

10. Te învață că unele uși ascund multe secrete întunecate în spatele lor; secrete care ar putea să îți rănească sufletul dacă le deschizi. Ele sunt exemple ale modului în care lucrurile pot arăta extraordinar de frumos la exterior și incredibil de urât în interior.

11. Îți arată care sunt ușile pe care le vrei deschise pentru viitorul tău și ușile pe care ți-ai dori să le închizi pentru totdeauna.

12. Te îndrumă către persoanele potrivite în viața ta - acelea care vor avea grijă de sufletul tău.”

“MESAJ.... pentru ORICE FEMEIE ,,rănită"' de un bărbat...

 “MESAJ.... pentru ORICE FEMEIE ,,rănită"' de un Bărbat...


E valabil si pentru ORICE BĂRBAT "rănit "de o Femeie...cine intelege ...


Dacă ar fi să stau de vorbă, în același timp, cu toate Femeile din lume, care au suferit cel puțin o dată, din cauza unui Bărbat, le-aș adresa o singură întrebare:

,,Și dacă rolul acelui Bărbat a fost să te ,,forțeze” ca să scoată la suprafață ZEIȚA din tine?  (chiar dacă acest lucru a fost inconștient din partea lui)

 Poate te-a jignit, pentru că TU nu îți cunoșteai adevărata valoare;

 Poate te-a umilit, pentru că TU ai uitat cine ești;

 Poate te-a rănit ca să înțelegi că TU, meriți mult mai mult decât accepți;

 Poate a fost necesar să fie infidel, ca să înțelegi că la un anumit nivel, TU ești cea care te-ai trădat pe tine însăți;

 Poate te-a ignorat, pentru că TU nu te-ai mai privit pe tine însăți cu interes;

 Poate nu te-a auzit, pentru că TU nu te-ai mai ascultat pe tine de mult timp;

 Poate nu te-a respectat, fiindcă nici TU nu te-ai respectat;

 Poate n-a ținut cont de ceea ce îți doreai, fiindcă nici TU n-ai dat glas dorințelor tale, și nici TU nu ți-ai mai împlinit nicio dorință de multă vreme;

Poate n-ai avut un partener de comunicare, pentru că nici TU nu te-ai mai ,,luat” pe tine însăți la vorbă;

 Poate nu te-a apreciat, fiindcă în primul rând TU, erai lipsită de considerație față de tine însăți;

 Poate ai întâlnit un Bărbat care a fost atât de mult timp rănit în trecut, încât aceasta a fost singura formă de iubire pe care el o cunoscuse până la tine, și anume suferința, etc.

Adevărul este că niciun Bărbat sănătos emoțional, nu va putea fi atras de către o sclavă, de către o femeie care se sacrifică, de o femeie care nu se prețuiește pe sine, care nu-și alocă timp pentru pasiunile ei, nu-și acordă timp pentru îngrijirea ei sufletească, mentală și corporală, etc.

Orice Bărbat sănătos... visează în secret la o ZEIȚĂ , care îl va ajuta și pe el să-și depășească propriile limite, să-l inspire să cucerească culmi din ce în ce mai înalte și să îl completeze. Pentru că el ,,știe” (inconștient) că EA, Zeița , deține o imensă putere creatoare prin care îl poate ajuta și pe el să evolueze. El ,,știe” că o Femeie Zeiță  este capabilă de înțelepciune, cunoaștere, iubire, pace, toleranță, răbdare, claritate, creativitate, putere, compasiune, abundență, etc.

O Zeiță este o reprezentare feminină a Divinității, iar Bărbatul ,,știe” (inconștient) că poate progresa accelerat alături de o astfel de Femeie.

Așadar, dragă Femeie, privește-l pe orice Bărbat care ți-a produs vreodată suferință, ca pe o călăuză a cărui rol înalt a fost să te elibereze. Fiindcă în absolut fiecare Femeie, zace o Zeiță care așteaptă să fie trezită..

6.11.22

10 legi fundamentale universale (sursa net)

 1. "Singura data cand usa se inchide singura este atunci cand ai lasat cheile inauntru". *(Legea destinului)* 

2. "Cand ai mainile pline de unsoare, incepe sa te manance nasul". *(Legea mecanicii lui Lorenz)* 

3. "Asigurarea acopera totul. Mai putin ce ti s-a intamplat". *( Legea Asigurarilor No-Pay)* 

4. "Problemele, nici nu se creeaza nici nu se rezolva, doar se transforma". *( Legea persistentei, a lui Einstein)* 

5. " Daca, la televizor, exista doar doua emisiuni care merita vizionate, ele vor fi in acelasi timp". *( Legea lui Jones)* *Demonstrată în zilele de UEFA _ 4 meciuri, toate la aceiași oră!😡* 

6. "Pretul total de platit este intotdeauna mai mare decat bugetul, de exact 3,14 ori bugetul. 

De aici si importanta numarului Pi". *( Legea lui Pi Llao)* 

7. " Probabilitatea sa te patezi in timp ce mananci, este direct proportionala necesitatii tale de a ramane curat". *( Legea lui Ley de Soup)* 

8. " Orice corp scufundat in cada plina cu apa, va face telefonul sa sune". *( Legea lui Omay God)* 

9. " Orice corp asezat pe buda, va face sa inceapa sa sune soneria de la usa". *(Legea lui Ooh Shit)* 

10. "Viteza vantului creste proportional pretul pieptanatului". *(Legea meteorologica a lui Reynold, cunoscuta si ca Inceputul Comediei)* 

 _Mai vreti si alte legi?_ 

* " Cand, dupa ce ani de zile ai pastrat ceva fara sa-l folosesti, decizi sa il arunci, nu va trece nici macar o saptamana si vei avea, cu adevarat, nevoie de acel lucru". *( Legea fatalitatii ireversibile)* 

* " Ori de cate ori esti punctual la o intalnire, nu va fi nimeni acolo sa verifice, iar daca se intampla sa intarzii o data, o singura data, toata lumea va fi ajuns acolo inaintea ta". *( Principiul lui Delay)* 

si, ultimul,

* " Nu lua viata prea in serios, pana la urma, nimeni nu va iesi viu din ea". *(Teorema sigurantei  absolute  a Filozofului din Güémez)*

Mi-am dus inima la doctor (sursa net)

 

“Mi-am dus inima la doctor căci de la o vreme-ncoace

O simt tare supărată și mă doare și nu-mi place...

Am căutat un medic bun să îmi spună ce-i cu ea,

De ce suferă și plânge biată inimioara mea...

Medicul o tot privește sub lupă, sub microscop

Și se strâmbă...văd eu bine că nu e-ncântat deloc:

”Spune-mi cât de lung e timpul de când nu ai mai hrănit-o? Pare că e însetată...spune-mi cum ai îngrijit-o?”

”S-o hrănesc? Dar zi de zi eu mănânc pe săturate

Și beau apă minerală, chiar și suc dacă se poate!”

Medicul cu ochiul critic mă privește-acuzator:

”Inima îți e bolnavă...vinovat este un dor

Ce-ai uitat să îl alini alergând către niciunde,

Iar durerea e șireată, chiar în inimă pătrunde!”

”Domnu doctor, dă-mi rețetă...fac injecții...tot ce spui

Numai inima să-mi vindeci... n-o lăsa a nimănui!”

Doctorul cu aer sobru ia condeiul și-apoi scrie:

”Dimineață bei cu apă și un strop de veselie,

Apoi prânzul nu uita să-l stropești cu frumusețe,

Iar desertul să conțină munți de vise îndrăznețe.

Iar când soarele apune, te îmbracă-n pace sfântă

Și ascultă cum în noapte inima de dor îți cântă.

Dar să știi, e important, fie noapte, fie zi

Inimii să îi dai șansa de-a ierta și a iubi.

Dă-i credință cât o boabă și atunci tu vei vedea

Că de mine n-ai nevoie pentru inimioara ta!!!” ❤

5.11.22

LEGENDA DUMITRIȚEI (sursa net)

   

În fața casei oricărei case de la țară și nu numai, sunt multe flori, de care toate gospodinele se ocupă cu semănatul, udatul și plivitul lor, ele fiind ca niște copilași și de multe ori, atunci când sunt singure și timpul trece greu, merg între ele, le admiră, le mângâie, le vorbesc... Vai, ce frumoase v-ați făcut și ce multe floricele aveți; dar cât de repede ați crescut... superb

    La un moment dat, în mijlocul stratului cu flori a răsărit o tufă iar celelalte flori, curioase, au început să se întrebe între ele: oare ce caută această tufă în mijlocul nostru? ce frunze verzi are și ce urât miroase! Ce bine ar fi dacă gospodina ar smulge această tufă pentru că ne face umbră și nici nu înflorește ca și noi.

    Tufa, auzind discuția florilor, chiar ar fi dorit să plece dintre ele, să fie mutată în alt loc... iar dorința ei s-a împlinit. A doua zi gospodina a venit cu o sapă și a mutat tufa lângă gard... Vai ce s-au mai bucurat floricelele... au dansat legănându-se într-o parte și-n alta căci au scăpat de tufă. La rândul ei și tufa s-a bucurat pentru că a ieșit din rândul florilor răutăcioase care n-au vrut să o primească în jurul lor... acum ea creștea foarte repede, era aproape cât gardul și a început să dea și boboci de culoare albă și roșie.

    Dar a venit toamna, cu zile ploioase, cu frig... vântul a început să culce la pământ florile... numai tufa de lângă gard stătea dreaptă și făcea tot mai multe flori.

    Când a început să ningă, florile s-au speriat care mai de care și s-au aplecat spre pământ. Apoi, când a căzut bruma și, toate florile au înghețat, fiind veștejite, numai tufănelele de dumitrițe erau pline de flori, chiar dacă erau încărcate cu zăpada. Au stat sub gardul de la drum al gospodinei până după Sfântul Dumitru, iar gospodina, văzând că din toate florile numai cele de sub gard erau înflorite, s-a dus la ele, le-a mângâiat, le-a lăudat și le-a numit “Dumitrițele mele!”- ce frumoase sunteți! 

    Și, de atunci, în toate curțile de la sate dar si de la oraș, tufănelele de dumitrițe dăinuie semeț în fața caselor înfruntând pana și primii fulgi de zăpadă din apropierea sărbătorilor de iarna.

    MORALA: "Dacă iubești o floare, nu o culege, pentru că dacă o rupi moare și încetează să fie ceea ce iubești. Așa că, dacă iubești o floare, las-o să existe... Iubirea nu este despre posesie ci, despre prețuire ." 

3.11.22

Cu ce rămâi (sursa net)

 "Cu ce rămâi din toate spre câte-n lume-alergi,

Cu tine-n veşnicie ce iei să duci când mergi?

Cu ce rămâi din banii pe care-i strângi zgârcit.

Când moartea o să-ntrebe: “Tu pentru ce-ai trăit?”

Cu ce rămâi din câte podoabe vrei să-mbraci,

Când mulţi n-aveau nici zdrenţe, ci tremurau săraci?

Cu ce rămâi din slava deşartă ce ţi-ai strâns,

când o să vină focul, cu scrâşnete şi plâns?

Cu ce rămâi când cu grăsime te-mpovărezi

sau din frumuseţea care găteşti şi subţiezi?

Cu ce rămâi în urma cumplitului pârjol,

când toate-arzând, pleca-vei sărac, nebun şi gol?

Când Domnul o să vină cu slavă sau cu munci,

când tot ce-ai azi pieri-va… cu ce rămâi atunci?

Cu ce rămâi?"

31.10.22

Cuvinte din familia cuvântului ”bătaie” (sursa net)

În limba română se ascunde un secret despre natura noastră românească. Noi suntem, prin excelență, niște bătăuși. Ne place bătaia! Nu credeți? Aflați în rândurile de mai jos de câte ori se folosesc cuvinte din familia cuvântului ”bătaie”

- Noi ne pregătim pentru fiecare sărbătoare cu o bătaie, pentru că noi nu curățăm covoare, noi le batem.

- Noi nu parcurgem un drum, noi îl batem.
- Chiar și când suntem gânditori, ne bate un gând.
- Inima noastră de român nu pompează ci bate!
- Pantofii noștri nu ne rod, nu ne sunt mici sau mari, ci scurt - ne bat.
- Ca să urezi de bine cuiva îi spui: „Bată-te norocul să te bată!”.
- Când pleacă cineva îi urăm: „Cale bătută!”
- Unul dintre dansurile tradiționale din zona Moldovei este „Bătuta”.
- Laptele nostru nu-i fermentat, ci e bătut.
- Noi nu ciocănim, noi batem la ușă.
- Și vântul bate pe afară.
- În loc de ghinion, suntem bătuți  de soartă.
- Ca să fim mai credibili, spunem: "Să ne bată Dumnezeu!".
- În loc să vorbim degeaba, noi ne  batem gura.
- Şi mai este și un proverb românesc: "gura bate fundul".
- Când încheiem o afacere noi batem palma.
- Dacă vedem ceva suspect,  spunem că bate la ochi!
- Dacă vrem să acționeze cineva imediat,
  îi spunem să :bată fierul cât e cald!
- Avem chiar si un fel de a pregati fasolea,  fasole batuta!
- Cand nu mai avem chef de ceva, nu ne mai batem capul!
- Când aplaudăm, noi batem din palme!
- Când vorbim mult și fără rost, noi batem apa-n piuă!
- Când nu vrem să spunem direct ceva, batem șaua să priceapă iapa!
- Dacă spunem prostii, batem câmpii!