20.8.25

Alimente pentru fiecare organ din corp (sursa net)

Alimente pentru fiecare organ din corp:

Pentru inima 

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine 

2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza 

3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima 

4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange 

5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima 

6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri 

7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui 

8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale 

9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine 

10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange 

11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul 

12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice 

13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange 

14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima 

15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular

16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima 

17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente 

18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala 

19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular 

20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac 

21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E

22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala 

23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului 

24. socul – imbunatateste circulatia sanguina 

25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima 

26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu 

27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima 

28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale 

29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul 

30. prunele – previn tromboza 

31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu

32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice 

33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare 

34. porumbul – contine vitaminele D si K 

35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii .

Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului 

37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier 

38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase 

39. fasolea – creste puterea de concentrare 

40. oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei 

41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia 

42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza 

43. caisele – stimuleaza neuronii 

44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier 

45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului 

46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare 

47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active 

49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare 

50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu 

51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor 

52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati 

53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu 

54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului 

55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur 

56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne 

57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare 

58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne 

59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare 

60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului 

61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare .

Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii

63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A

64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii

65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive

66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul

67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile

68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii.

Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase 

70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor 

71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor 

72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc 

73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu .

Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale 

75. pastarnacul – stimuleaza digestia 

76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor

77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa 

78. mararul – amelioreaza indigestia 

79. soia – are proprietati anticancerigene 

80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor .

Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare 

92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces

93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor 

94. telina – protejeaza rinichii de virusuri 

95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi

96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza 

97. ridichea neagra – este un antibiotic natural 

98. varza murata – detoxifica organismul 

99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet 

100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii .

Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice 

82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei 

83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului

84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul 

85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului 

86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul 

87. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele.”

Predeal era localitatea de frontieră între România și Austro-Ungaria (sursa net)

 

Predeal era localitatea de frontieră între România și Austro-Ungaria - clădirea postului de grăniceri mai există și astăzi.

Pe 31 mai 1874, la București se semna o convenție care avea să schimbe pentru totdeauna soarta unui loc de la 1.030 de metri altitudine. România și Austro-Ungaria se înțelegeau să construiască prima legătură feroviară dintre cele două țări, exact pe Valea Prahovei, prin punctul Predeal.

Pentru a construi această legătură, au fost săpate două tuneluri prin stâncă - Tunelul Mare de 937 de metri și Tunelul Mic de 104 metri. Locomotivele cu abur trebuiau să urce pe cea mai abruptă pantă feroviară din regiune.

Gara Predeal nu era o gară obișnuită. Era punctul în care te oprea controlul austriac, unde îți verificau actele, bagajele, unde se schimbau locomotivele. Pentru mulți bucureșteni, era primul contact cu "Occidentul european".

Te-ai întrebat vreodată cum era să fii român în 1880 și să treci granița spre Austro-Ungaria la Predeal? Era să pășești dintr-o lume în alta, din Orientul ortodox în Occidentul catolic, din ritmul balcanic în disciplina germană.

Pentru bucureștenii de la sfârșitul secolului XIX, Predealul era ceea ce este astăzi Parisul pentru turiștii români - prima gură de aer european, primul gust de civilizație occidentală. Hotelurile construite aici în stil bavarez, restaurantele cu specific austro-ungar, promenadele amenajate după modelul stațiunilor alpine.

Astăzi, când Predealul a devenit cea mai accesibilă stațiune montană pentru locuitorii Capitalei, e aproape imposibil să ne imaginăm că acum 150 de ani aici se oprea trenul între două lumi. Dar pentru o scurtă perioadă în istoria noastră, granița româno-austro-ungară de la 1.000 de metri a fost cu adevărat poarta dintre Orient și Occident.

Pleacă rândunelele! (sursa net)

Pleacă rândunelele! Semn că vine 🍂toamna! 

Când vedem rândunelele strângându-se în stoluri mari pe fire sau plutind, ordonate pe cer, știm că un anotimp se schimbă. Plecarea lor nu este doar o simplă migrație, ci un semn al ciclului veșnic al naturii. Rândunelele pleacă, și odată cu ele se duce și vara. Aerul devine mai răcoros, lumina zilei mai blândă, iar câmpurile încep să poarte culorile 🍂toamnei.

Aceste păsări fragile, dar uimitor de rezistente, pornesc în fiecare an într-o călătorie de mii de kilometri spre Africa, unde vor găsi hrană și căldură pe timpul iernii. Drumul lor este plin de primejdii, dar instinctul le poartă cu precizie către aceleași locuri de iernat, an după an. Privindu-le, ne gândim la puterea ascunsă a naturii și la miracolul orientării lor perfecte…😊

În satele românești, plecarea rândunelelor era din vechime un semn sigur că vine 🍁toamna. Țăranii își rânduiau munca după aceste semne ale naturii, știind că odată cu stolurile care pleacă, câmpurile trebuie pregătite pentru recoltă și pentru iarnă. Copiii urmăreau fascinați păsările de pe cer și întrebau mereu unde merg și dacă se vor mai întoarce.

Despărțirea de rândunele poartă mereu un strop de nostalgie. Ele lasă în urmă 🪹cuiburile goale de sub streașini, iar liniștea de după plecarea lor pare mai grea decât tăcerea oricărei seri. Dar în același timp, plecarea lor aduce și o promisiune, că 🌸primăvara, odată cu reînvierea naturii, se vor întoarce la aceleași case, aceleași locuri, aceleași fire unde își odihnesc aripile…😍

Rândunelele ne arată cum viața curge într-un ritm pe care nu îl putem opri. Ele pleacă și vin, așa cum anotimpurile se succed, așa cum anii trec. Plecarea lor e un memento că totul este trecător, dar și că tot ce pleacă se poate întoarce. 🍁Toamna vine inevitabil, dar după ea va renaște 🌸primăvara…😊

Mangalia pare diferită de celelalte stațiuni de pe litoral (sursa net)

 Puțini români știu că Mangalia a fost singura cetate greacă din România, construită cu secole înainte ca Bucureștiul să existe.


Te-ai întrebat vreodată de ce Mangalia pare diferită de celelalte stațiuni de pe litoral? Pentru că în subsolul ei se află ruinele celei mai rafinate cetăți antice din România. Aproape 80% din vechiul Callatis se află sub construcțiile moderne.

Astăzi, portul antic zace pe fundul Mării Negre, ridicat cu 2 metri față de nivelul de acum 2000 de ani. Scanările subacvatice au confirmat prezența epavelor antice și a structurilor portuare. E ca un Atlantis românesc sub valurile de la Mangalia.

În secolul VI înainte de Hristos, când Bucureștiul era doar o pădure, la Mangalia se înălța deja o cetate greacă magnifică. Callatis, cum o numeau grecii, era o colonie fondată de navigatorii din Heraclea Pontica.

Grecii nu au ales întâmplător acest loc. Aici existase deja o cetate getică numită Acervatis. Coloniștii au fost înțelepți - în loc să alunge localnicii, i-au integrat. S-a născut primul oraș multicultural din istoria României.

Callatis avea ceva special: era o colonie dorică. În timp ce Histria și Tomis fuseseră fondate de ionici, Callatis venea direct din Heraclea Pontica, una dintre marile puteri maritime ale Antichității.

Cetatea a devenit rapid centrul intelectual al Dobrogei. Avea scriitori și filozofi celebri: Istros din Callatis, Demetrios din Callatis, Heracleides Lembos. Pe când în alte părți se luptau pentru supraviețuire, aici se scria literatură.

Portul Callatis era o minune tehnică pentru vremea aceea. Construit în secolul IV îHr, avea două incinte distincte protejate de diguri. Era considerat unul dintre cele mai bine amenajate porturi de pe litoralul vestic al Mării Negre.

Doar cei care au trăit acele vremuri pot înțelege cu adevărat ce însemna să vezi navi încărcate cu amfore din Rhodos, Thassos și Chios ancorând la Callatis. Orașul conecta lumea greacă cu triburile geto-dace din interior.

În secolul IV îHr, Callatis era atât de bogată încât emitea propriile monede de argint. Pe față aveau capul lui Heracle, iar pe revers atributele zeității. Era un semn de prosperitate pe care puține cetăți și-l permiteau.

Orașul avea o viață democratică vibrantă, asemănătoare marilor polisuri grecești. Inscripțiile descoperite vorbesc despre profesori, magistrați și cetățeni care participau activ la viața publică. Era o adevărată republică greacă pe țărmul românesc.

Callatis a supraviețuit aproape 1000 de ani. A trecut prin stăpânirea macedoneană, apoi romană, bizantină, până în secolul VII când a fost distrus de avari și slavi.

În Muzeul Callatis se pot vedea coloane, capiteluri, amfore și inscripții. Cea mai impresionantă descoperire a fost un mormânt princiar cu un papirus scris în greacă - dovada că aici se folosea scrisul grec cu secole înainte ca romana să ajungă în Dobrogea.

Dacă treci prin Mangalia și vezi doar o stațiune obișnuită, gândește-te că calci pe urmele unor greci care au făcut din acest loc inima civilizației pe țărmul românesc. Sub fiecare clădire se poate ascunde un fragment din Callatis.

Astăzi, când Mangalia încearcă să-și găsească identitatea ca stațiune balneară, puțini își aduc aminte că acum 2500 de ani era deja un centru de atracție pentru toată lumea antică, unde cultura greacă înflorea la hotarele lumii cunoscute.

POVESTEA LITEREI „P" (sursa net)

 "POVESTEA LITEREI „P”😁😁😂

– Cum te numești, domnule?

– Petre

– Și ce lucrezi?

– Prepar pește prăjit pentru pescari.

– Bine, și ce anume faci?

– Pun peștele pe plăci, pisez piper, presar piper peste pești, potrivesc plăcile pe plită; pentru peștele prăjit pregătesc piure; pun peștele pe platouri; pentru placul pescarilor pun pahare pentru palincă.

– Dar de ce vorbești numai cu „P”?

– Poftim?

– De ce vorbești numai cu „P”?

– Pot pronunța pe P perfect perceptibil.

– Ei, asta e acum! Pun rămășag că la întrebările mele vei greși.

– Primesc provocarea.

– Pe cât?

– Pun pariu pe patru poli!

– S-a făcut!

– Spune-mi, ce-ți place să mănânci?

– Pastramă, papricaș, pârjoale, pui pane, porumbei, piftie piperată, pește, plachie, prefer păstrăvi, potârnichi, papanaș, papară.

– Și ce îți place să bei?

– Palincă, pinot, pelin, porto.

– Și la desert?

– Plăcinte, prăjituri, pișcoturi, pepene, prune, pere, portocale, piersici, papanași.

– Dar înghețată obișnuiești?

– Puțin; profiterol, parfait.

– Spune-mi, cum îți petreci timpul liber?

– Primăvara prefer plimbări prin parcuri, pe poteci, prin pădure, prin poienițe.

– Dar vara?

– Plajă, pescuiesc.

– Și iarna?

– Prefer patinajul.

– Te pomenești că poți să-mi spui și o poezie numai cu litera „P”?

– Pot.

– Asta nu o mai cred. Spune-o!

-Poezia poetului Petru Popescu :

„Prin păduri, peste poiene,

Prin pustiuri, peste pietre

Păsări, pâlcuri pribegesc

Părăsindu-și puii proprii

Pe pământul părintesc

Prima pasăre, pilotul,

Plescăind puternic pliscul,

Plutea privind pământul

Pajiștea, pădurea, piscul.”

– Off... Văd că am pierdut...Pa! 

– Pardon, pentru pariul pierdut plătești patru poli!

– OK.. Plătesc.

– Pune paralele pe portofel..😀"" 😉😎😜😜

Adevăruri pe care mulți le ignoră (sursa net)

 Adevăruri pe care mulți le ignoră:

Despre viață și timp

1. Timpul e cea mai valoroasă resursă. Nu poate fi recuperat.

2. Viața nu așteaptă să fii pregătit. Ori acționezi acum, ori ratezi oportunităţi.

3. Majoritatea oamenilor nu vor tine minte ce ai spus sau ce ai făcut. Vor tine minte cum i-ai făcut să se simtă.

4. Succesul nu e garantat, indiferent cât muncești. Dar șansele fără muncă sunt aproape nule.


Despre oameni și relații

5. Nu toată lumea îţi vrea binele. Unii doar par că o fac.

6. Oamenii vin și pleacă. Cei care rămân cu adevărat sunt puțini.

7. E ok să pierzi relații care nu mai au sens. Creșterea implică și despărțiri.

8. Nimeni nu te va salva. Responsabilitatea vieții tale e doar a ta.


Despre muncă şi bani

9. Munca grea nu garantează bogăția. Dar lipsa de disciplină garantează lipsa succesului.

10. Sistemul nu e construit pentru toți. Uneori, trebuie să ieși din el ca să reușești.

11. Educația formală nu e totul. Gândirea critică, adaptabilitatea și autoeducația sunt adesea mai importante.


Despre sine

12. Nu ești gândurile tale. Ești cel care le observă.

13. Creșterea personală doare. Dar stagnarea doare mai tare.

14. A te compara constant cu alții e o formă de autosabotaj.

15. Schimbarea nu vine atunci când îi dorești. Vine când acționezi.

Un organism cu imunitate ridicată (sursa net)

 “Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat!

Foarte puțină lume știe că INTESTINUL SUBȚIRE al omului asigură aproximativ 80% DIN FUNCȚIA IMUNITARĂ.

Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră,  deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul.  Flora intestinală este influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație.  Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.

ALIMENTE CARE CRESC IMUNITATEA

Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL.

KEFIRUL - este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi. Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice - probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.

CIMBRUL - este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.

IARBA DE ORZ VERDE - regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea.  Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții.  Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată - 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.  

TĂMÂIA - fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă  boala. 

ESTE COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește NUMAI ÎN MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că SE POATE CONSUMA INTERN. Tămâie cumpărată de la biserici  este TOXICĂ. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii. 

CURMALELE - întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.

CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) - stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).

OREGANO - în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă – 200,129.

Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC: cireșele Acerola – 70,00; fructele de goji – 25,300; zmeura – 4,882; merele roșii – 4, 275; merele Golden – 2,670; strugurii negri – 2,830; portocalele – 1,819; ceaiul verde – 1,253. Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.

ROZMARINUL - stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.

SCORȚIȘOARA - stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva "bolilor reci", în special în tratarea plămânilor și a ficatului

GHIMBIRUL - rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.

ECHINACEEA - accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.

USTUROIUL și CEAPA ROȘIE- stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.

VITAMINA C NATURALĂ - din ACEROLA, MĂCEȘE, CĂTINĂ, LAMÂIE. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.

ZINC - alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.

MIEREA DE CONIFERE - din BRAD, PIN - crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.

PROPOLISUL - este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.

CAISELE DESHIDRATATE - sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.

RODIA - sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.

La menținerea unei imunități ridicate NU contribuie DOAR ALIMENTAȚIA

APA - o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice.  Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei  în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră. 

SOMNUL - somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.

SPORTUL - activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.

POSTUL - două zile consecutive de post negru ( se bea doar apă ) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent ( de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post - se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.

STAREA LĂUNTRICĂ - supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.  La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.  Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA. De aceea, orice tulburare sufletească trebuie conștientizată și înlăturată urgent…”