31.10.23

Avem nevoie & Nu avem nevoie de școală (sursa net)

Școala nici măcar nu ne spune că energia ar fi fost gratuită dacă nu-l manipulau pe Tesla.

*Nu ne spune că Eminescu a fost omorât în clinica de psihiatrie a familei Donmeh.

*Nu ne spune că evrei ascunși sub identitate falsă de greci fanarioți numiți Șuțu.

*Nu ne spune că scutul anti-rachetă, de la Deveselu, ne face ținta-n următorul război mondial, pt care sunt multe dovezi.

*Școala nu ne spune despre cele 33 de vertebre ale coloanei și despre demiurgul inerent, care poate fi stimulat prin meditație și stil de viață organic.

*Nu ne spune că Michaelangelo a arătat prezența lui "Dumnezeu", în creierul uman, prin lucrarea "The Creation of Adam".

*Nu ne spune că sunt 13 săgeți pe vulturul (phoenix) de pe bancnotele americane, reprezentând cele 13 familii elitiste, oligarhice.

*Nu ne spune că tovarășul Ceaușescu a fost omorât la presiunile grupului Bilderberg (FMI și Comisia Trilaterală).

*Nu ne spune că Newton era kabbalist (practică ebraică) și alchimist și nici de ce l-au omorât pe Galilei, cu adevărat, pt ca a împrăștiat Kabbalah

*Nu ne spune că Fibonacci e aproape oriunde, în natură.

*Nu ne spune că visele sunt generate de glanda pineală pt că e singura structură care e asemănătoare cu a ochiului și poate genera imagini (visele).

*Nu ne spune că bancherii au transformat plata în aur, în plata cu bani (plastic/hârtie printată de ei).

*Nu ne spune că USA finanțează și înscenează toate atentatele, pretextele și presiunile.

*Nu ne spune că putem să trăim 100 ani cu mâncare organică.

*Nu spune că Leonardo di ser Piero da Vinci a proiectat tot ce era important (masca de gaze, tancul, elicopterul, primul transfer de sânge etc), după meditația în peșteră și că a lipsit 2 ani și că singura notiță, neștiințifică, era despre meditație și peștera în care a fost).

*Nu ne spune că Edison, a furat schițele lui Tesla, adormea cu o bilă pe el, ca aceea să cadă și să-l facă lucid, în visele lui științifice, în care el caută să rămână sya afle mai multe.

*Nu ne spune că structura de dublu helix, a ADN-ului, a fost descoperită sub efectul LSD-ului, Francis a recunoscut că imaginea i-a aparut în minte și a notat-o, fără să o înțeleagă pe moment, declarând "a fost meritul lui "Dumnezeu, nu al meu".

*Nu ne spune că-n apă și-n pasta de dinți e florura care afectează corpul și glanda pineală.

*Nu ne spune că banii împrumutați din bancă se iau dintr-o parte și se dau în alta și că sunt o notă I Owe You.

*Nu ne învață geometria sacră, observabilă în fiecare centru, al fiecărui oraș.

*Nu ne învață principiul hegelian, principiu ordine din haos, aplicat maselor, elitele cauzează o problemă, exemplu Colectiv, apoi ele prezintă oamenilor soluția lor și acea soluție duce la ce vor ei, pt că nu pot să facă ce vor direct, ar fi prea evident).

Școala nu ne învață stenografia (alfabetul codat), limbajul corpului (politicienii sunt instruiți să mintă si să pară credibili).

*Nu ne spune că viteza luminii apare aproape exact în coordonatele piramidei din Giza.

*Nu ne spune că Einstein a recunoscut că și conștiința umană poate altera materia.

*Nu ne spune că Titanicul a fost scufundat în 1912 pt că, la bord, erau 3 magnați care se împotriveau construirii Rezervei Federale, construită în 1913, care e deținută de familia Rothschild, împreună cu FMI-ul la care toate statele, inclusiv cele unite, au datorii de miliarde, unde o să ducă asta ?? La căderea banului și creșterea aurului, până ni-l ia și pe ăla, scopul fiind depopularea ?? 

*Nu ne spune nici că Mugur Isărescu e evreu, că și-a schimbat numele, din Isaac, și e singurul român membru în Comisia Trilaterală și se întâlnește și cu Etienne Davignon, președintele Bilderberg.

*Nu ne spune că lungimea mâinilor fiecarui om, e egală cu înălțimea lui și că lungimea tălpii e distanța dintre încheietură și cot.

 Religia e plină de puzzle-uri.. 

*Nu ne spune că războaiele mondiale, inclusiv următorul, au fost plănuite de generalul Albert Pike, cel mai respectat și influent mason american, la data de 15 August 1871, prin o scrisoare către generalul Giuseppe Mazzini, scrisoare expusă, acum câțiva ani, în British Library Museum și scoasă repede pt că stimula controverse. Primele două, s-au întâmplat exact cum au vrut ei și, la al 3-lea, deodată, apare Islamul "în ecuație", coincidență cu prezentul ? "hedoniștii și ateii vor contura haosul" și Pike mai spune că o să se instaureze doctrina luciferiană, după epuizarea și depopularea adusă de război. Posibil ca elitele să vrea să rămână doar evreii, pt că ei sunt și ei domină globul, prin FMI și restul oligarhiilor și noi suntem considerați sclavi goyem și cattle, scrie în Talmudul lor..

*Nu ne spune că, simbolul farmaciei e șarpele Kundalini care vindecă interiorul, energia care urcă pe vertebre, când meditezi, paradoxal că e folosit în farmacie ??? 

*Nu ne spune că paracetamolul, ibuprofenul și multe alte pastile duc la diferite boli, mai ales de ficat, depopularea e și treptată, pt că natalitatea a întrecut mortalitatea, cu mult. Pastila goală (placebo) a vindecat oamenii cărora li se spunea că pastila aia vindecă garatat, mintea e foarte puternică și inima trasmite mai mult decât transmit sinapsele neuronale. 

*Nu ne spune că Romania nu mai are scăpare de când Băsescu a încălcat constituția și a cedat suveranitatea. 

*Nu ne spune că Gorbaciov, membru Bilderberg, înainte să plece de la întâlnire, i-a spus lui Ceaușescu "ne vedem în decembrie, dacă ne mai vedem ". Nu ne spune că Merkel, Hillary Clinton, Tony Blair, David Cameron, absolut toate persoanele influente din orice domeniu, mai ales președinții sau bancherii, sunt în Grupul Bilderberg, Comisia Trilateralaă, Consiliul pt relații Externe, Clubul Bohemian, Clubul de la Roma, astea sunt oligarhiile conduse de familiile Rothschild și Rockefeller de la care președinții primesc ordine. Nu ne spune că Vineri 13 dar și Black Friday vine de la data masacrului templierilor, de asta vor să vadă cum oamenii se calcă-n picioare pt produse, să fie haos. *Nu ne spune că La Disney există un club masonic privat numit Club 33 și e singurul loc de la Disney în care se fumează și se bea, în care pot intra doar bărbații. 

Înainte să mă faceți antisemit (chiar n-am nimic cu evreii), verificați Talmudul, să vedeți că spune așa: "un evreu poate să omoare, trădeze, mintă un non evreu, fără consecințe legale și morale". 

Școala nu ne spune că, de la dreptul roman, până în prezent, oamenii au rămas "Capitis Deminutio Maxima", însemnând pierderea libertății, cetățeniei și familiei, traducerea populară fiind "sclav pregătit pentru război", spun majusculele din buletinele și actele noastre. 

*Nu ne spune că în magazine există zahăr vanilat și zahăr vanilinat, cel bun e vanilat iar cel vaniliat e sintetic și dăunător. 

*Nu ne spune că Vadim Tudor a fost omorât pt că a vorbit despre "planul ocultei mondiale". 

*Nu ne spune că procesul de conservare e cancerigen, la fel și efectul aluminiului asupra mâncării. 

*Nu ne spune că plasticul conține, în mare parte, BPA , compus care stimulează secreția de estrogen iar bărbații cu puțin testosteron, riscă să își piardă bărbăția sau să aibă înclinații bisexuale (test făcut pe animale ținute în mediu plastic) și glutenul, care e aproape-n orice produs, diminuează testosteronul. 

*Nu ne spune că Trump a câștigat alegerile prin discursul lui antibancheri, antielite dar el ia sfaturi de la Henry Kissinger, unul din cei mai vechi și activi membri în Grupul Bilderberg, încă din 1954. Tot ei l-au omorat si pe Kennedy, după ce spusese că se împotrivește presiunilor aduse de grupurile influente. La inaugurare, Trump a avut fix 70 ani, 7 luni si 7 zile, puteți vedea dovada în calculul meu, să fie de la 7 chakre principale, președintele care aduce războiul lui Pike și schimbarea omenirii și a conștiinței, prin doctrina luciferiană, menționată în scrisoarea lui ???. Casa Albă a primit numele ăsta, ca un tribut adus rosicrucianului Andrew White, am auzit multe variante, nu cred niciuna. Hitler și-a pierdut un testicol, în război și își injecta taurină și lua cocaină, să dea discursuri credibile și a fost finanțat de familia Rothschild. 

Fundația Rockefeller ține virusul Zika, posibil pt o eventuală depopulare "inexplicabilă" ?

Exemplele pot continua, Matrixul rămâne. Nu înțelegeți greșit, nu blamez masoneria, doar trilionarii bancheri, care și-au împrăștiat copii-n statele principale. În 2005, erau 7 state în care nu exista o bancă centrală deținută de Rothschild, acum mai sunt 3, printre care Coreea de Nord și Iran, deci, e clar de ce sunt toate conflictele cu North Corea și Iran, ca să dea drumul la un război sau să înființeze băncile lor și în aceste state, ca să fie siguri că nimeni nu rezistă când ei o să dea drumul crizei, prin valuta si băncile controlate de ei si datoriile statelor la FMI-ul lor. ROTHSCHILD, ROCKEFELLER ȘI t RESTUL DINASTIILOR AU CAUZAT TOT RĂUL.


Totul e pe dos. 

Istoria modifică informații, farmacia distruge sănătatea, mâncarea modificată genetic diminuează viața, avocații apără criminalii, guvernul doboară economia, industria sparge stratul de ozon, radiațiile pătrund mai mult, polii se inversează cu tot cu anotimpurile, politicienii vând țara și suveranitatea, președinții primesc și ascultă ordine, religia omoară spiritul, știința ascunde leacuri și adevăr, spitalele sunt sărace și miliardele se bagă în catedrale, tehnologia simplifică totul, până la robotizare și îndobitocire, oamenii dau scroll și nu se mai bucură de mirosul și abundența cartilor, facultățile nu mai asigură locuri de muncă, oamenii sunt etichetați după rasă, uitând că toți sunt oameni, iubirea e de umplutură, se face sex și nu dragoste, cele două cuvinte sunt spuse prea repede siy doar ca să fie, femeile sunt cât mai plastice, bărbații cât mai plini de steroizi, mașinile nu mai au cheie de contact, au sistem care te poate bloca la influența unui satelit, telefoanele te înregistrează prin aplicații, măsoară pașii, memorează locații, apa are alt gust și cât mai multe microorganisme, fructele sunt mai mari dar necoapte, diplomele sunt doar cartoane, oamenii sunt din ce in ce mai indiferenți, carnea e vândută chiar dacă animalul a murit din cauza condițiilor industriale, informațiile au cât mai puține detalii, ca să nu fie risc de contrazicere, țăranii de la care vine mâncarea sănătoasă sunt din ce in ce mai puțini pt că recolta e distrusă prin antenele HAARP care controlează vremea, lămâile sunt mai scumpe pt că vindecă, purifică și nu pot fi modificate genetic, mierea nu mai e naturală, aerul nu mai e la fel de respirabil vara pt ca stratul de ozon e afectat, știrile inventează informații, unii își înscenează moartea ca să poată trăi, câștigătorii sunt plănuiți, poliția întoarce capul după ce întinde mâna, oamenii au prietenii pe interes și fermierii primesc ordine, amenințări si chimicale de la stat. Totul e un miraj întors pe dos iar noi zâmbim și cumpărăm produsul, neștiind că NOI SUNTEM PRODUSUL.

Presupunem că devii bogat și faimos, când o să fii-n piscina vilei tale, de pe dealul Los Angeles-ului, pufăindu-ţi trabucul, sorbindu-ţi Bourbonul, pălmuindu-ţi nimfomana, o să fie o secundă-n care, neintenţionat, o să te uiţi la cer şi o să vrei să alergi pe-un câmp, să fii singur la înălţime, să auzi ecoul răcnetului tău de animal biped, să miroşi scoarţa copacilor, să calci în nămol, să te trezească rânjetul soarelui, să simţi roua pe frunte, să simţi mirosul pământului cald, să ajuţi insectele să ajungă unde vor, să alergi în ploaie, nisipul să-ţi gâdile tălpile, să faci focul, să te taie porumbul şi aşchiile, să prinzi o rădaşcă, să-i rupi colţii şi să-i porţi la gât, să ştii cum arăţi doar când te vezi în baltă, să închizi ochii şi să simţi că totul e un întreg armonios care-ţi dă o căldură pe coloană şi te face să te reîndrăgostești de natură. Atunci o să-ţi dai seama că jumătate din viaţă ai alergat după ceva ce nu te împlineşte şi că ai fost prins în iluziile materialismului și ale egoului.

30.10.23

Un secret despre natura noastră românească ( sursa net)

Noi suntem, prin excelență, niște bătăuși. Ne place bătaia!

* Noi ne începem fiecare sărbătoare cu o BĂTAIE. 

* Noi nu curățăm covoarele, noi le BATEM.

* Noi nu parcurgem un drum, noi îl BATEM.

* Chiar și când suntem gânditori, ne BATE un gând.

* Inima noastră de român nu pompează, ci BATE!

* Pantofii noștri nu ne rod, nu ne sunt mici sau mari, ci scurt - ne BAT.

* Ca să urezi de bine cuiva îi spui: „BATĂ-TE norocul să te BATĂ!”.

* Când pleacă cineva îi urezi: „Cale BĂTUTĂ!”

* Unul dintre dansurile tradiționale din zona Moldovei este „BĂTUTA”.

* Laptele nostru nu-i fermentat, ci BĂTUT.

* Noi nu ciocănim, noi BATEM la ușă.

* Cândva, unele femei, câștigau un ban din copiere de documente. BĂTEAU la mașina de scris.

* Nu avem o competiție sportivă loială. Scopul nostru e să-l BATEM pe adversar.

* Și vântul BATE pe afară.

* În loc de ghinion, ești BĂTUT și de soartă.

* Ca să fiu mai credibil, spun: "Să mă BATĂ Dumnezeu!".

* În loc să vorbesc degeaba, eu îmi BAT gura.

* Și mai este și un proverb românesc: "gura BATE fundul"

29.10.23

Poveste de seara (sursa net)

 "- Mamiii, vreau să-mi spui o poveste!

– Ce spui de „Scufiţa Roşie”?

– Nu-mi plaaace! Din cauza unei răsfăţate neascultătoare, vânătorul ar merita ani buni de închisoare.. 

– Vânătorul a făcut ce trebuia, le-a salvat pe fetiţă şi pe bunică din burta lupului…

– … încălcând Articolul 3 din Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, care prevede că niciun animal nu trebuie supus actelor de cruzime.

– Dacă o iei aşa, şi lupul din „Capra cu trei iezi” a încălcat legea…

– Aşa e.. Aici a fost încălcat și Articolul 508 din Codul Civil. Capra nu trebuie compătimită, ci decăzută din drepturile părinteşti, pentru că a pus în pericol viaţa iezilor, prin neglijenţă.

– Aceste legi sunt pentru oameni…

– Dacă sunt legi pentru oameni, ar trebui aplicate în cazul mamei Scufiţei. Cum să-şi trimită fata singură, prin pădure?

– Îţi voi citi „Cenuşăreasa”..

– „Cenuşăreasa”? Ce făceau cei de la Asistenţa socială, în timp ce sărmana orfană se spetea muncind? Au făcut anchetă psihosocială? Au anunţat Protecţia copilului? Nuuu!

– Ce spui de „Punguţa cu doi bani”?

– Nu-mi plaaaace nici povestea aceasta! Cocoşul este un infractor! Cine i-a dat dreptul să-şi însuşească punguţa găsită? Nu ştia că trebuie dusă la poliţie? În plus, făcând pe victima, a sustras şi alte bunuri: bani, vite… L-a reclamat cineva pe moşneagul-complice la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală? Bineînţeles că nu. Şi a trăit mulţi ani, fericiţi…

– Atunci, îţi citesc „Albă ca Zăpada”?

– Fata asta n-a auzit de Codul penal?… Cum să intre prin efracţie, în casa piticilor?

– Poate, „Fata babei şi fata moşneagului”?

– În povestea aceasta ar trebui să facă puţină ordine cei de la Protecţia Consumatorului. Sfânta Vineri ţinea în pod marfă periculoasă. Şi se mai dădea drept sfântă…

– Uite, am găsit un basm cu Făt Frumos!

– Tipul acesta ar trebui dat pe mâna DIICOT-ului! Deţinere ilegală de arme albe, crimă…

– Văd că nu te hotărăşti şi s-a făcut miezul nopţii! Îţi voi citi povestea, mâine!

– Cum mâine?! Îmi vei citi chiar acum, mamă! Știi cine sunt eu? Sunt cetățean european și am drepturi!"

27.10.23

Ce înseamnă o "buclă"? (sursa net)

Ce înseamnă o "buclă"? 

Pentru cei care nu cunosc conceptul de "buclă", oferim aici explicațiile clarificatoare, pentru a înțelege ce se întâmplă atunci când se spune despre un program de calculator, că "intră în buclă" ("looping")!

*Directorul unei firme, îi spune secretarei:

- Vom pleca pentru o săptămână în străinătate, la un congres, şi sper să ne simțim bine împreună! Fă toate pregătirile necesare pentru călătorie!

*Secretara îsi sună soțul:

- Voi pleca cu șeful la un congres, în străinătate, pentru o săptămână! Te rog, dragul meu, ai grijă de tine, în acest timp!

*Soțul își sună amanta:

- Nevastă-mea pleacă în străinătate, pentru o săptămână! Hai să ne petrecem săptămâna asta împreună, prințesa mea!

*Amanta, care este învățătoare la o școală particulară, își anunță copiii:

- Pentru că săptămâna viitoare am de rezolvat o problemă, voi lipsi de la școală! Deci, săptămâna viitoare, nu veniți la scoală!

*Unul dintre copii, pentru că îsi iubește foarte mult bunicul, fuge la el, şi îi spune:

- Bunicule, săptămâna viitoare nu trebuie să merg la școală! Mi-ai promis că dacă vom avea timp liber, vom merge la munte, împreună!

*Bunicul, care este directorul din această istorioară, își iubește foarte mult nepotul. Ca urmare, o sună pe secretară şi îi spune:

- Nepotul meu m-a rugat să-mi petrec săptămâna viitoare cu el, așa încât, nu vom mai merge la congresul din străinătate! Te rog, fă demersurile de anulare a calatoriei!

*Secretara își sună soțul:

- Directorul și-a anulat călătoria, așa încât, vom rămâne împreuna, dragul meu!

*Soțul îsi sună amanta:

- Nu ne mai putem petrece săptămâna viitoare împreună, pentru că soția mea nu mai pleacă în călătorie!

*Amanta îi anunță pe copiii de la școală:

- Problema pe care o aveam s-a rezolvat, așa încât săptămâna viitoare, toată lumea va veni la școală!

*Copilul îi spune bunicului:

- Bunicule, săptămâna viitoare, mergem la școală așa că, îmi pare rău, dar nu mai pot să-ți tin companie!

*Bunicul director îsi sună secretara:

- Nepotul meu tocmai m-a sunat, să-mi spună că nu mai poate petrece săptămâna viitoare cu mine! Ca urmare, continuă pregătirile pentru plecarea la congres!

Acum ați înteles ce înseamnă "buclă"?

26.10.23

LEGENDA DUMITRIȚEI (sursa net)

LEGENDA DUMITRIȚEI, floarea


 LEGENDA DUMITRIȚEI  

    În fața multor case de la țară și nu numai, sunt multe flori, de care gospodinele se ocupă cu semănatul, udatul și plivitul lor, ele fiind ca niște copilași și de multe ori, atunci când sunt singure și timpul trece greu, merg între ele, le admiră, le mângâie, le vorbesc... Vai, ce frumoase v-ați făcut și ce multe floricele aveți; dar cât de repede ați crescut... superb

     La un moment dat, în mijlocul stratului cu flori a răsărit o "tufă" iar celelalte flori, curioase, au început să se întrebe între ele: oare ce caută această tufă în mijlocul nostru? ce frunze verzi are și ce urât miroase! Ce bine ar fi dacă gospodina ar smulge această "tufă" pentru că ne face umbră și nici nu înflorește ca și noi.

    "Tufa", auzind discuția florilor, chiar ar fi dorit să plece dintre ele, să fie mutată în alt loc... iar dorința ei s-a împlinit. A doua zi gospodina a venit cu o sapă și a mutat "tufa" lângă gard... Vai ce s-au mai bucurat floricelele... au dansat legănându-se într-o parte și-n alta căci au scăpat de "tufă". La rândul ei și "tufa" s-a bucurat pentru că a ieșit din rândul florilor răutăcioase care n-au vrut să o primească în jurul lor... acum ea creștea foarte repede, era aproape cât gardul și a început să dea și boboci de culoare albă și roșie.

    Dar a venit toamna, cu zile ploioase, cu frig... vântul a început să culce la pământ florile și, doar... "tufa" de lângă gard stătea dreaptă și făcea tot mai multe flori.

    Când a început să ningă, florile s-au speriat care mai de care și s-au aplecat spre pământ. Apoi, când a căzut bruma și, toate florile au înghețat, fiind veștejite, numai tufănelele de dumitrițe erau pline de flori, chiar dacă erau încărcate cu zăpada. Au stat sub gardul de la drum al gospodinei până după Sfântul Dumitru, iar gospodina, văzând că din toate florile numai cele de sub gard erau înflorite, s-a dus la ele, le-a mângâiat, le-a lăudat și le-a numit “Dumitrițele mele!”- ce frumoase sunteți! 

    Și, de atunci, în toate curțile de la sate dar si de la oraș, tufănelele de dumitrițe dăinuie semeț în fața caselor înfruntând pana și primii fulgi de zăpadă din apropierea sărbătorilor de iarna.

    MORALA: "Dacă iubești o floare, nu o culege, pentru că dacă o rupi moare și încetează să fie ceea ce iubești. Așa că, dacă iubești o floare, las-o să existe... Iubirea nu este despre posesie ci, despre prețuire ."

23.10.23

MĂ DOARE COLOANA ATÂT DE TARE. CE AM (sursa net)

 "MĂ DOARE COLOANA ATÂT DE TARE. CE AM?

"Am încetat să port haine strânse, am schimbat scaune, am cumpărat brâuri ortopedice, am făcut yoga, Pilates, am mers la chiropracticieni și medici de tot felul, dar, durerea a continuat, a persistat ca o greutate, o povară, un disconfort care nici măcar nu ma lăsa să dorm. Uneori mi-a fost chiar greu să respir de atâta durere...

Și, ce-ai făcut?

O femeie înțeleaptă ... mi-a spus că doare, pentru că am dus prea multe poveri și nu erau toate ale mele...

De unde a știut asta?

Doar uitându-se la coloana mea tensionată și comprimată, doar punând palmele pe spate, pe pielea me goală, atingând-o cu mâinile ei îmbătrânite și aspre, știa deja...

Şi ce? Ce ți-a spus?

A spus că... am purtat atât de multe poveri de-a lungul anilor, atât de multă durere și resentimente, încât am pierdut numărul, port greutatea propriei mele vieți și a altora...

Ți-a spus cum să te vindeci?

Mi-a luat mâinile în mâinile ei, acele bătrâne, mi-a spus să cobor mâinile în jos, să-mi dau drumul umerilor, să mă scutur, să-mi ridic bărbia, să stau cu capul ridicat spre zări și cu spatele drept.

Buzele ei mi-au atins urechea și mi-a spus încet:

„Nu tot ce cari este din vina ta”.

„Nu toată această responsabilitate este a ta”.

„Nu poți face totul singur, pentru tine și pentru ceilalți".

„Nu poți repara totul”.

„Nu trebuie să accepți totul, căci nu sunt ale tale”.

Din ochii mei au început să curga lacrimi groase ca sticla spartă. A existat un moment în care am crezut că voi plânge sânge, de atâta durere pe care o simțeam.

Încetul cu încetul, umerii mei s-au întors la locul lor, gâtul meu a devenit moale și s-a ridicat din nou, cu spatele drept așa cum nu mai fusese de ani de zile și mi-am auzit oasele revenind la loc.

Greutatea lumii coborâse de pe umerii mei, greutatea durerilor trecute, coborâse în sfârșit la pământ și urma să fie folosită ca treapte...

Ți-a mai spus ceva?

Ochii ei de lup mă priveau cu nerăbdare și mi-a spus:

Există dureri care împovărează inima și cele în care nu există nicio modalitate de a le îndepărta cu ușurință.

Învață să renunți la trecut sau vei ajunge să-ți îneci viitorul...și, de asemenea, să înțelegi că lipsa de iertare nu doare mai mult decât cel care nu poate ierta..."

22.10.23

Prizonieri (sursa net)

 Prizonieri.

Ai unor case prea mari.

Ai unor maşini în care petrecem prea mult timp.

Ai unor birouri care ne ţin departe de un cer pe care nu îl mai vedem. De un pământ pe care nu-l mai atingem cu tălpile goale, ca atunci când eram copii.

Ai unor benzi pe care alergam în neştire ca nişte cobai dresaţi. Ai unor piscine în care înotăm înghesuiţi. Ai unor saune în care ne uităm urât unul la altul, nu ne vorbim, nu ne zâmbim.

Ai unor vacanţe prea scurte şi ai unor şedinţe prea lungi.

Ai unor cadouri pe care ni le luăm în grabă sau le oferim, când şi dacă ne mai amintim, aşteptând mereu ceva în schimb.

Ai unei imagini pe care şi-a făcut-o lumea despre noi.

Ai unei imagini pe care ne-am făcut-o noi despre noi.

Ai unor prieteni care ne văd cum vor ei.

Ai unor cărţi. De vizită. De credit. Prea puţin ‒ din ce în ce mai puţin de citit.

Ai unor iubiri cărora nu le dăm aproape niciodată totul, dar de la care aşteptăm în general mult mai mult decât primim.

Ai unor cluburi pline de fum, de decibeli şi de femei îmbrăcate strident. Generaţia "Shake that booty. " Generaţia " one night stand". Generaţia bărbaţilor îmbrăcaţi în fuste roz, cu tocuri şi cercei.


Prizonieri.


Ai unor malluri uriaşe în care familii întregi ies cu bebeluşii la plimbare.

Ai unor restaurante în care mâncarea nu are niciodata gustul mâncării pregătite cu iubire acasă. Ai unor fast-food-uri pline de copii obezi. Generaţia McMici.

Ai unor cutii care ne prezintă o Realitate mizerabilă, politicieni lipsiţi de scrupule, primari paparude, vedete de carton, băşcălie de prost gust şi muuuult silicon ‒ să compenseze lipsa de creier, clasă şi cultură. Ură, venin, otravă, crime, împuşcături, bârfă, senzaţional, furturi, boală, cancer ‒ sau operaţii ca să nu faci cancer. Show-uri ieftine. Umor prost. Aruncat cu piatră sau cu miştoul, sau cu părerea neavizată în tot ce mai e sfânt. Distrus repere. Călcat în picioare valori. Scuipat pe steag, istorie, neam, biserică, tot. Vulgaritate, vulgaritate, vulgaritate. Sminteală, sminteală, sminteală.


Prizonieri.


Ai unor ziare, reviste, tabloide, bloguri care ridică păcate la rang de virtute, băgând adevăruri sub preş, înfierând bunul-simţ şi verticalitatea. Generaţia " politically correct"

Prizonieri.

Ai unui google fără de care nu o să ştim, în curând, nici tabla înmulţirii.

Ai unor haine. Bijuterii. Pantofi. De firmă sau ‒ din ce în ce mai des ‒ imitaţii ieftine.

Noi le avem pe ele? Sau ele ne au pe noi?

Cine pe cine stăpâneşte?

Prizonieri. Prizonieri. Prizonieri.

Șarlatania există de când lumea (sursa net)

 Sigur că şarlatanii şi şarlatania există de când lumea şi pământul, nimic nou sub soare, dar avem şi noi pretenţiile noastre… 

Ideea e că disperarea şi subcultura au atins un asemenea nivel, încât şarlatania de acest gen, de Ev Mediu, transbordat în cultura internetului,unde poti Vinde nimic. 

Iar nimicul pe care îl vindea era neprețuit, căci în nimicul acela fiecare cumpărător se regăsea pe sine. Cu ochii strălucitori și vocea caldă, vânzătorul avea grijă ca fiecare cumpărător să o ia pe drumul potrivit lui.

Își asumase rolul cu totul și îi făcea pe oameni să creadă că o să se aleagă cu bogății imense care o să îi facă faimoși, stele printre stele. Doar le reamintea că în nimic se află totul.

21.10.23

CICLURILE DE 7 ANI ALE VIEȚII OMULUI (sursa net)

 CICLURILE DE 7 ANI ALE VIEȚII OMULUI....

"De la 0 la 7 ani:

Există o legătură puternică cu mama. Cunoașterea lumii are loc pe orizontală. Se creează simțurile. Mirosul mamei, laptele, vocea, căldura şi săruturile ei sunt primele senzații. Această perioadă se sfârșește de regulă, prin ieșirea din cochilia protectoare a mamei şi cunoașterea lumii exterioare.

De la 7 la 14 ani:

Se creează o legătură puternică cu tata. Cunoașterea lumii are loc pe verticală. Se formează personalitatea. Tatăl devine cel mai fidel aliat pentru cunoașterea lumii din afara celulei familiei. Copilul o iubește pe mama, însă pe tata îl adoră.

De la 14 la 21 de ani:

Se începe revolta împotriva societății. Are loc cunoașterea materiei. Se formează intelectul. Începe criza adolescentină. Apare dorința de a schimba lumea şi de a distruge structurile existente. Adolescentul atacă celula familiei şi societatea în general. Este pasionat de tot ce exprimă revolta: muzica tare, relațiile romantice, tendința spre independenţă, evadarea, legăturile cu grupurile sociale marginale, valorile anarhiste, negarea sistematică a vechilor valori. Perioada se încheie prin părăsirea celulei familiei.

De la 21 la 28 de ani:

Are loc integrarea în societate. Stabilizarea după revoltă. Suferind eşec în dorinţa de a schimba lumea, omul se integrează, dorind iniţial să fie mai bun decât predecesorii săi. Omul caută un loc de muncă mai bun decât al părinților. Caută un loc mai bun pentru viaţă. Are loc încercarea de a crea o familie mai fericită decât cea a părinților. Alegerea partenerului şi crearea căminului familial. Crearea propriei celule. Perioada se încheie de regulă cu căsătorie. Din acest moment, omul şi-a îndeplinit misiunea şi a finisat legătura cu prima celulă protectoare – familia.

De la 28 la 35 de ani:

Crearea căminului familial. După căsătorie, locuință, mașină apar copiii. Se acumulează valori în interiorul celulei. Însă dacă primele 4 cicluri nu au trecut cu succes, căminul se distruge. Dacă relaţiile cu mama nu au fost cum trebuie, ea va fi o povară pentru ginere/noră. Dacă relația cu tata a eșuat, el se va implica în treburile interne ale tinerei familii, provocând conflicte. Dacă revolta împotriva societății nu a fost trăită, există riscul conflictelor la locul de muncă. 35 de ani – vârsta la care un cocon prost copt deseori explodează. Atunci se întâmplă divorțurile, concediere de la serviciu, depresie etc.

De la 35 la 42 de ani:

Totul se începe de la zero. După criză, omul îmbogățit de experiențe şi greșeli îşi reconstruiește a doua celulă. Este perioada când în viaţa persoanelor divorțate apar iubite/iubiți noi. Ei încearcă să perceapă ceea ce așteaptă deja – nu de la căsătorie, ci de la sexul opus. Relația cu societatea, de asemenea, trebuie reevaluată. Locul de muncă deja este ales după criteriul cât este de interesant şi cât de mult timp liber oferă. După distrugerea primei celule omul întotdeauna simte necesitatea cât mai repede să-şi creeze a doua celulă. Căsătorie nouă, muncă nouă, relație nouă. Dacă omul a scăpat de elementele parazitare din trecut, el va construi o celulă mai bună. Dacă nu şi-a înțeles greșelile, atunci va creea o celulă asemănătoare şi va ajunge la aceleași eșecuri.

De la 42 la 49 de ani:

Se începe cucerirea societății. Imediat ce a doua celulă îmbunătățită a fost creeată, omul începe să simtă plinătatea vieții în căsnicie, în relaţia cu copiii, la serviciu etc. Această victorie generează două tipuri noi de comportament.Dacă omul pune accent pe bunăstarea materială, atunci apar mai mulți bani, mai mult confort, mai multă putere. Dacă, însă, accentul se pune pe latura sufletească, atunci se începe făurirea autentică a personalității. Această perioada se sfârșește printr-o criză de autoidentificare şi întrebări existențiale: de ce sunt aici, de ce exist, ce trebuie să fac pentru ca viaţa să fie plină de sens, în afara bunurilor materiale?

De la 49 la 56 de ani:

Revoluția spirituală. Dacă omul a reușit să-şi creeze sau să-şi reconstruiască celula sa şi s-a realizat în familie, pe plan profesional, el desigur are dorința să caute înțelepciune. Dacă se face cu dedicație şi sinceritate, această căutare nu va avea limite şi va continua până la sfârșitul vieții.

19.10.23

A fost cândva (sursa net)

 A fost cândva… când, la primele patru clase, erai controlat inclusiv dacă ai batistă, unghiile tăiate, părul tuns, iar în clasă nu auzeai decât vocea Învățătorului.

Vocile noastre se auzeau în pauze sau după ore… când ne jucam, pentru că aveam și timp să ne jucăm… “cu cheia la gât”.

A fost cândva… când clasele V-VIII însemnau pregătirea pentru Treapta I care era, de fapt, intrarea la liceu.

Pe atunci, niciunul dintre noi nu auzisem de cuvântul “meditații”.

Totul se învăța în clasă și chiar se învăța! … și uite așa rămânea timp să ne și jucăm… “cu cheia la gât”.

A fost cândva… când, după ce tremuram de emoții la Treapta I, intram la liceu, iar clasele  a IX-a și a X-a erau, cumva, mai relaxante, dar primeam informații și despre ce înseamnă o viitoare meserie.

Și cu toate că Treapta a II-a bătea la ușă, rămânea timp și pentru filme, plimbări sau excursii… de data aceasta, “cu cheia in buzunar”, pentru că deja eram mari.

A fost cândva… când clasele a XI-a și a XII-a însemnau pregătirea pentru a intra la facultate. Pe nimeni nu interesa Bacalaureatul și nu pentru că nu ar fi contat, dar nimeni nu își imagina că nu l-ar fi luat… pentru că eram pregătiți, pentru că știam.

Abia atunci, prin clasa a XII-a, unii dintre noi mai făceam pregătire suplimentară, dar era pe final de clasă și în apropierea admiterii la facultate. Și cu toate acestea, aveam timp pentru prieteni, aveam timp pentru noi… iar cheia era tot în buzunar.

A fost cândva… când totul se învăța “la clasă” și aveam timp și pentru noi.

Treptat, meditațiile au apărut undeva pe la clasa a X-a, apoi a IX-a… ca să ajungă acum chiar la clasele primare. 

Și uite așa, asistăm impasibili la privatizarea învățământului.

Asistăm la dezvoltarea unui învățământ paralel, care duce la o inegalitate între copii. 

Cam de aici cred că trebuie plecat!

Cineva a luat cheia copiilor de la gât… și le-a luat-o apoi și din buzunar.

Acel sau acei Cineva, nu și-au dat seama că făcând acest lucru, au luat copiilor și timpul liber pe care îl aveau după ore!

De fapt, le-a luat

Copilăria și dreptul de a porni în viață cu șanse egale.

De ce ţipă oamenii când sunt supăraţi (sursa net)

 “Într-o zi, un profesor înţelept puse următoarea întrebare discipolilor săi

– De ce ţipă oamenii când sunt supăraţi?

– Ţipăm deoarece ne pierdem calmul, zise unul dintre ei.

– Dar de ce să ţipi atunci când cealaltă persoană e chiar lângă tine?

întrebă din nou înteleptul.

– Păi, ţipăm ca să fim siguri că celălalt ne aude, încercă un alt

discipol.

Nici unul dintre răspunsurile primite nu-l mulţumi pe înţelept. Atuncil el ii lămuri:

– Ştiţi de ce ţipăm unul la altul când suntem supăraţi? Adevărul e că,a atuncicând două persoane se ceartă, inimile lor se distanţează foarte mult. Pentru a acoperi această distanţă, ei trebuie să strige ca să sep poată auzi unul pe celălalt. Cu cât sunt mai supăraţi, cu atât mai taret trebuiesă strige din cauza distanţei şi mai mari.

Când discutaţi, nu lăsaţi ca inimile voastre să se separe una de

cealaltă, căci va veni o zi în care distanţa va fi atât de mare, încât

inimile voastre nu vor mai găsi drumul de întoarcere.”

Cea mai bătrâna pădure din România (sursa net)

 Cea mai bătrâna pădure din România : Pădurea Mociar din Judeţul Mureş

Conform datelor remise publicităţii de către Romsilva cea mai bătrână pădure din ţara noastră este pădurea Mociar de lângă localitatea Nădaşa din Judeţul Mureş. Pădurea este situată în apropierea şoselei care face legătura cu staţiunea turistică Sovata, fiind străjuită de dealuri domoale acoperite cu pajişti şi păduri. Aici, la mică distanţă de oraşul Reghin, şi între satele Salavăstru, Beica de Jos şi Gurghiu, undeva la altitudinea de circa 400 metri se întinde pădurea Mociar, care are o suprafaţă de circa 48 de hectare.

Pădurea Mociar a fost studiată de-a lungul timpului de către numeroşi biologi care au declarat unanim că aceasta este cea mai bătrână pădure din România. Pe baza cercetărilor de teren, aici au fost identificaţi circa 300 de arbori, în speţă fagi şi stejari care au vârste cuprinse între 650-720 ani. 

Aproximativ jumătate dintre stejari multiseculari au murit practic de bătrâneţe, fiind uscaţi, dar nu au fost încă tulburaţi de intervenţia omului. Există şi un număr îmbucurător de stejari mai tineri, cu vârste cuprinse între 400 şi 500 de ani. Pădurea este relativ rară şi situată într-o zonă mlăştinoasă, cu multe bălţi. 

Deşi pădurea este relativ bine protejată, din nefericire nu se poate spune acelaşi lucru şi despre salvarea rezervaţiei floristice, căci deseori ciobanii vin şi pasc oile în interiorul păduruii, activitate interzisă de lege, dar nerespectată și care distruge multe specii de plante rare. Fauna este tipică pădurilor colinare din Transilvania, la Mociar fiind prezenţi mistreţii, căprioarele, vulpile, bursucii, iepurii, diverse rozătoare precum şi numeroase specii de păsări.

Pădurea Mociar este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier)

Paștele Cailor” chiar există (sursa net)

 Știai că „Paștele Cailor” chiar există?

De obicei, atunci când românii folosesc expresia „la Paștele Cailor” vor să transmită faptul că un anumit lucru nu se va întâmpla „niciodată”. Nu toată lumea știe că această sărbătoare chiar există în calendarul ortodox.

Sărbătoarea „Paştele Cailor”, cunoscută și ca „Ispas” are loc în ziua de Înălţarea la Cer a Mântuitorului, adică în joia din săptămâna a şasea de după Paşti. Asemeni multor dintre sărbătorile pascale, nici aceasta nu are o dată fixă.

De unde vine expresia „Colac peste pupăză”?

Cel mai probabil, românii folosesc expresia „la Paştele Cailor“ cu sensul de „niciodată“ pentru că nu se știe cu exactitatea data pe care va cădea aceasta. Conform calculelor, se întâmplă doar o dată la 4 sau 7 ani ca sărbătoarea să cadă în aceeași zi.

Conform obiceiului, în unele zone ale țării, de Paștele Cailor, caii nu sunt puşi la căruţă și sunt lăsați să se odihnească. În alte zone, preoții chiar țin diferite slujbe pentru sănătatea cabalinelor. La Paştele Cailor, oamenii obişnuiesc să organizeze târguri şi să vândă animale. 

Această sărbătoare are o importanță deosebită la sud de Dunăre, în Bulgaria. Femeile de origine bulgară pregătesc o turtă numită konceta, ce are formă de cal. După ce turta este sfinţită la biserică, ea se împarte stătenilor care au în grajd un cal.

Ce spune legenda despre Paștele Cailor?

O legendă spune că, atunci când Fecioara Maria îl năștea pe Iisus în iesle, caii erau animalele care făceau mare gălăgie. Fecioara Maria i-ar fi blestemat pe aceștia să fie animale mereu flămânde, cu excepția unei singure zile pe an: Paștele cailor.

Când mori, nu-ți face griji pentru corpul tău ( sursa net)

 Când mori, nu-ți face griji pentru corpul tău..

Rudele tale vor face tot ce trebuie:

- O să-ți scoată hainele;

- Te vor spăla;

-Ei te vor îmbrăca;

- Te vor scoate din casă și te vor livra la noua ta adresă.

Mulți vor veni la înmormântare să te onoreze.

Unii chiar își vor anula planurile și vor cere să fie eliberați de la muncă pentru a participa la o înmormântare.

  Hainele tale pe care le-ai purtat vor fi fie împrumutate, vândute, donate sau arse.

Cheile tale, instrumentele tale, cărțile tale, jocurile tale, colecțiile tale, toate lucrurile tale vor aparține altor oameni.

  Și fii sigur că lumea fără tine nu se va opri și va plânge pentru tine. Economia va funcționa.

Vei fi înlocuit la locul tău de muncă. Cineva cu aceste abilități sau chiar mai bune îți va lua locul.

  Proprietatea ta va trece moștenitorilor.

Fără îndoială că tu și faptele tale mici sau mari din viața ta vor fi discutate, judecate și criticate.

Oamenii care te-au cunoscut doar în față vor spune: "săracul! "

Prietenii tăi buni vor plânge ore sau zile, dar apoi vor râde din nou.

Animăluțele tale se vor obișnui cu un nou stăpân.

Fotografiile tale vor sta agatate pe perete o vreme, apoi vor fi puse pe mobila si apoi intr-o cutie.

Altcineva va sta pe canapeaua ta și se va uita la televizor, altcineva va sta la masa ta și va mânca pe ea.

   Durerea profundă din casa ta va dura o săptămână, două, o lună, sau două, un an, sau doi. Apoi te vei alătura amintirilor și apoi povestea ta se va termina. Se va termina printre oameni, se va termina aici, se va termina in lumea asta, dar povestea ta incepe intr-o noua realitate... în viața ta după ce mori.

  Viața ta pământească în care ți-ai putea muta corpul acolo unde ai dat sens lucrurilor pe care le aveai aici își va pierde acum semnificația sau importanța pentru lucrurile care au fost.

De pierdut: frumusețea corpului tău; nume; numele de familie; proprietate; credite; poziție de lucru;

cont bancar; casă; vehicul; titluri academice; colegi de clasă; trofee; prieteni; copii... 

În noua ta viață, tot ce vei avea nevoie este sufletul tău.

Singura proprietate pe care o vei avea este sufletul.

Așadar, încearcă să trăiești pe deplin și să fii fericit cât timp ești aici ...

"Nu poți lua de aici ceea ce ai. 

                    Vei lua doar ce ai dat!"

38 de lucruri uimitoare despre România pe care NU le știai (sursa net)

 38 de lucruri uimitoare despre România pe care NU le știai

*Cele mai cunoscute romane, inspirate de locuri din România, sunt „Castelul din Carpați” de Jules Verne și „Dracula” de Bram Stoker.

*România este pe locul nouă în lume în ceea ce privește producția de vin.

*Bancnota românească de 10 bani pusă în circulație în 1917 este cea mai mică bancnotă din lume printată vreodată. Dimensiunile ei sunt de 2,75 x 3.80 cm.

*Motorul modern cu reacție a fost inventat de inventatorul bucureștean Henri Coandă în 1910.

*Rețeaua de transport în comun din București este a patra cea mai mare din Europa.

*Soprana Alma Gluck, prima artistă lirică ce a reușit să vândă 1 milion de înregistrări, s-a născut în București pe 11 mai 1884.

*În Brașov se găsește cea mai mare biserică în stil gotic dintre Viena, Austria și Istanbul, Turcia: Biserica Neagră.

*Castelul Peleș a fost primul castel din Europa care a fost în întregime luminat cu curent electric. Energia electrică era produsă de instalația proprie a castelului. Sistemul de încălzire al castelului a fost construit în 1888 și este funcțional și astăzi.

*Al doilea glaciar subteran ca mărime din Europa, Ghețarul din Peștera Scărișoara, se găsește sub Munții Bihor din România. Are un volum de 75.000 de metri cubi și are o vechime de peste 3.500 de ani.

*Sursa de inspirație pentru Contele Dracula, personaj creat de Bram Stoker, a fost domnitorul Vlad Țepeș, nume provenit din cauza faptului că îi trăgea în țeapă pe dușmanii săi și îi lasă așa de-a lungul drumurilor.

*Timișoara a devenit în 1889 primul oraș din Europa care a avut iluminat public electric.

*De asemenea, Timișoara a fost primul oraș european care a introdus tramvaiele trase de cai, în anul 1869.

*Stiloul a fost inventat de craioveanul Petrache Poenaru și a fost brevetat în mai 1827. Inventatorul a trăit între anii 1799-1875.

*Cea mai înaltă biserică de lemn din lume și a doua structură de lemn din Europa este Mănăstirea Peri din localitatea Săpânța, Maramureș. Are o cruce înaltă de 7 metri care cântărește 455 de kilograme în vârful bisericii care are o înălțime de 78 de metri.

*Mini-seria americană „Hatfields & McCoys”, în roluri principale fiind Kevin Costner și Bill Paxton, a fost filmată în România.

*Nicolae Păulescu a fost omul de știință român care a descoperit insulina și care inițial a numit-o pancreină. Cu toate acestea, doi oameni de știință canadieni au primit Premiul Nobel în 1923 pentru studiile lor despre insulină, însă munca de pionierat a lui Păulescu în domeniul medicinii diabetice fiind acreditată în mod corespunzător.

*Filmul „Cold Moutain” în care a jucat cunoscuta actriță Nicole Kidman a fost filmat în România.

*Canalul Dunăre-Marea Neagră din Dobrogea este pe locul trei în ceea ce privește lungimea unei căi de navigație create de mâna omului, după Canalul Suez și Canalul Panama.

*Cele mai vechi fosile de homo sapiens de până acum au fost descoperite în sud-vestul României, în Peștera cu Oase. Fosilele sunt vechi de aproximativ 37 800-42 000 de ani.

*Biserica Unitariană a fost fondată în Transilvania, locul unde s-a născut Francisc David în 1510.

*Constanța a fost asociată cu legenda lui Iason și argonauții, care s-au îmbarcat într-o călătorie lungă din Grecia la Kolchis, Georgia de pe coasta Mării Negre, în căutarea lânii de aur.

*În Munții Carpați se întâlnesc cele mai mari păduri virgine din Europa și adăpostesc peste 400 de specii unice de mamifere, inclusiv Capra Neagră. 60% din populația de urși bruni din Europa trăiește în Munții Carpați din România.

*Limba română are o vechime de 1.700 de ani.

*Biserica Neagră din Brașov are cea mai mare orgă din Europa, cu 4000 de tuburi. Deține de asemenea, și cel mai mare clopot din România, cântărind 6,3 tone.

Latif era cel mai sărac cerșetor din oraș (sursa net)

 Latif era cel mai sărac cerșetor din oraș, dormea ​​pe holul unei alte case.  Cu toate acestea, Latif a fost considerat cel mai înțelept om din oraș.  Într-o dimineață, regele a apărut în piață, până a dat peste Latif și supușii lui i-au spus despre el.

 Regele, amuzat, s-a apropiat de cerșetor și a spus:

 - Dacă răspunzi la o întrebare, îți voi da această monedă de aur.

 Care este intrebarea ta?

 Și regele s-a simțit provocat, apoi a pus o întrebare care îl tulburase de zile întregi și pe care nu a putut să o rezolve.

 Răspunsul Latif a fost corect și creativ.

 Regele a fost surprins, și-a lăsat moneda la picioarele cerșetorului.

 A doua zi, regele s-a întors și i-a pus o altă întrebare și Latif a răspuns din nou rapid și înțelept.

 „Latif, am nevoie de tine” - a spus regele.  - Vă rog să veniți la palat și să fiți sfătuitorul meu ".

 Vă promit că nu vă va lipsi nimic, jură regele.

  Lafit a acceptat propunerea regelui.

 În următoarele săptămâni, anchetele regelui au devenit obișnuite.

 Evident, acest lucru a declanșat gelozia tuturor curtenilor.

 Într-o zi, toți ceilalți consilieri i-au cerut regelui audiență și i-au spus.

 "Prietenul tău Latif, așa cum îi spui, intenționează să te răstoarne."

 „Nu se poate, nu cred” - a spus regele.

 „Îl poți confirma cu ochii tăi”

 Regele a fost dezamăgit și rănit.

  A trebuit să confirme acele versiuni.  În acea după-amiază, la cinci, aștepta ascuns la colțul unei scări.

 De acolo a văzut cum, într-adevăr, Latif a venit la ușă, s-a uitat lateral și cu cheia care îi atârna de gât, a deschis ușa de lemn și s-a strecurat tăcut în cameră.

 "Ai vazut?"  - au strigat curtenii.

 Urmat de garda sa personală, monarhul a bătut la ușă.

 "Cine e?"  - a spus Latif din interior.

 „Eu sunt, regele” - a spus suveranul ... - „deschide pentru mine”.

 Latif deschise ușa.

 Nu era nimeni în afară de Latif.  Nicio ușă sau fereastră, nicio ușă secretă, nicio piesă de mobilier care să permită cuiva să se ascundă.

 Pe podea era doar o farfurie de lemn uzată, într-un colț un baston, iar în centrul camerei o tunică zdrențuită atârnată de un cârlig din tavan.

 -" Complotezi împotriva mea Latif?"

 „Cum te poți gândi la asta, Majestate” - Latif a răspuns - „În niciun caz, de ce aș face-o?”

 - „Ei bine, vii aici în fiecare după-amiază în secret.

  Ce cauți dacă nu vezi pe nimeni?

  De ce vii pe ascuns la această clădire?"

 Latif zâmbi și se îndreptă spre haina ruptă care atârna de tavan.  A mângâiat-o și i-a spus regelui: „Acum șase luni, când am ajuns la castelul tău, tot ce aveam erau această haină, această farfurie și această tijă de lemn” - a spus Latif.

 „Acum mă simt atât de confortabil în hainele pe care le port, patul în care dorm este atât de confortabil, respectul pe care mi-l oferi este atât de măgulitor și puterea pe care mi-o oferă locul meu lângă tine este atât de fascinantă ... încât vin în fiecare  zi să fiu sigur de un singur lucru ... 

    SĂ NU UIT NICIODATĂ CINE SUNT ȘI DE UNDE AM VENIT

50 DE REGULI DE AUR (sursa net)

 50 DE REGULI DE AUR

1. Nu dați niciodată mâna cu cineva fără să vă ridicați în picioare.

2. În cadrul unei negocieri, nu faceți niciodată prima ofertă.

3. Dacă ți se încredințează un secret, păstrează-l.

4. Întoarceți mașina pe care ați împrumutat-o cu rezervorul plin de benzină.

5. Faceți lucrurile cu pasiune sau nu le faceți deloc.

6. Când dați mâna, faceți-o ferm și priviți-i în ochi.

7. Experimentați călătoria singur.

8. Nu refuzați niciodată o bomboană de mentă, motivele sunt evidente.

9. Ascultă sfatul dacă vrei să îmbătrânești.

10. Mergeți la prânz cu noua persoană de la birou.

11. Când îi scrieți cuiva supărat, terminați și recitiți, apoi ștergeți și repetați.

12. Nu vorbiți despre muncă, politică sau religie la masă.

13. Fiți corecți, apărați-i pe cei care sunt abuzați fără a fi abuzivi.

14. Scrieți-vă obiectivele și apoi lucrați pentru a le atinge.

15. Apărați-vă punctul de vedere fără să jigniți sau să insultați, fiți toleranți și respectuoși față de ceilalți.

16. Sunați-vă și vizitați-vă părinții, copiii, rudele și prietenii, nu pierdeți timpul așteptând ca ei să o facă primii.

17. Nu regretați niciodată nimic, învățați din orice.

18. În momentele sau zilele de singurătate, relaxați-vă, bucurați-vă și învățați.

19. Onoarea și loialitatea sunt elementele de bază ale personalității tale.

20. Nu împrumutați bani cuiva despre care știți că nu vi-i va da înapoi.

21. Credeți în ceva.

22. Fă-ți patul când te trezești dimineața.

23. Cântă la duș.

24. A avea grijă de o plantă sau de o grădină.

25. Privește cerul ori de câte ori poți.

26. Descoperă-ți abilitățile și explorează-le.

27. Iubește-ți munca, sau las-o baltă.

28. Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de el.

29. Învățați o valoare cuiva, de preferință un copil.

30. Apreciați și mulțumiți tuturor celor care vă întind mâna.

31. Fii bun cu vecinii tăi.

32. Faceți ziua cuiva mai bună.

33. Concurează-te cu tine însuți.

34. Oferiți-vă un cadou cel puțin o dată pe an.

35. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

36. Salutați întotdeauna cu un zâmbet.

37. Gândiți repede, dar vorbiți încet.

38. Nu vorbiți cu gura plină.

39. Lustruiește-ți pantofii și taie-ți unghiile.

40. Nu vă dați cu părerea despre subiecte despre care nu știți nimic.

41. Nu maltratați niciodată un animal.

42. Ridicați-vă vocea în fața nedreptății.

43. Nu ratați niciodată o ocazie minunată de a rămâne tăcut.

44. Recunoașteți pe cineva pentru eforturile sale.

45. Fii umil în fața a orice.

46. Nu uitați niciodată de unde veniți.

47. Călătoriți ori de câte ori este posibil.

48. Dă-te la o parte.

49. Dansați în ploaie.

50. Caută-ți succesul, fără să renunți.

Cesare Lombroso criminolog (sursa net)

 *    Cesare Lombroso s-a născut Ezechia Marco Lombroso la Verona, Italia, la 6 noiembrie 1835. Este cunoscut pentru teoria pe care a elaborat-o în domeniul criminologiei, conform căreia criminalul moștenește din naștere tendința spre infracțiune, putând fi identificat după trăsăturile fizice ale feței, tatuaje și felul în care arată.

      Lombroso a lucrat inițial ca chirurg al armatei, începând din 1859. În 1866 a fost numit lector la Pavia, iar mai târziu a preluat conducerea azilului de nebuni din Pesaro în 1871. 

      A devenit profesor de medicină legală la Torino în 1878, an în care a scris cea mai importantă și influentă lucrare a sa "L'uomo delinquente/ Omul delicvent", care a trecut prin cinci ediții în italiană și a fost publicată în diferite limbi europene.

      „În mod general, hoţii pot fi recunoscuţi pentru feţele expresive şi dexteritatea mâinilor şi ochii care măsoară împrejurimile, care adesea au o formă oblică, sprâncenele groase şi nasurile aplatizate”, explica Lombroso în „Omul Delicvent”.

      Totul a început în anul 1870 când, în calitatea sa de medic, a fost chemat să inspecteze cadavrul lui Giuseppe Villella, un individ condamnat la închisoare pentru acuzaţii de furt şi incendiere. În timpul examinării cadavrului, Lombroso a observat că partea din spate a craniului lui Villella avea o formă asemănătoare celei a primatelor. Pornind de la această constatare, el a dedus, în mod incorect, că trebuie să existe o corelaţie între caracteristicile fizice şi faptul că un individ comite infracţiuni.

     Ulterior, această teorie avea să fie contestată, fiind infirmată de rezultatele științifice.

      La moartea sa, survenită la 19 octombrie 1909, Lombroso și-a donat corpul științei. Capul său este conservat în cadrul colecției sale în Muzeul de Psihiatrie și Criminologie din Torino.   

      În ciuda recepției fragmentare a ideilor asupra omului "născut criminal", căzute în desuetudine încă din timpul vieții sale, Lombroso are meritul de a fi marcat începutul investigațiilor științifice în ceea ce privește biotipologia și fenomenul criminal.

AI GRIJĂ DE ORGANELE TALE, nu le mai speria (sursa net)

 AI GRIJĂ DE ORGANELE TALE, nu le mai speria.

1. Pancreasul se sperie când mănânci mult zahăr. Stă liniștit când mănânci alimente cu un conținut de carbohidrați complecși sănătoși care nu îi suprasolicită sinteza și secreția de insulină.

2. Pielea se sperie când o acoperi cu cosmetice toxice, pline de parabeni, ftalați și alți compuși dăunători. Stă liniștită când o tratezi cu ingrediente naturale.

3. Rinichii se sperie când nu bei suficientă apă în 24 de ore, pentru a te hidrata optim. Stau liniștiți când bei între 1,5-3 litri de apă/zi, curată, de izvor, pe tot parcursul zilei.

4. Ficatul se sperie când mănânci mâncăruri hiperprocesate abundente în E-uri toxice, prăjite în uleiuri hidrogenate, când bei alcool în exces și consumi medicamente hepatotoxice. Stă liniștit când nu îi suprasoliciți funcțiile, printre care și cea de detoxifiere.

5. Stomacul se sperie când sari peste micul dejun. Stă liniștit când mănânci la timp, nu mai târziu de orele 9:30-10.

6. Colonul se sperie când mănânci alimente care îți afectează tranzitul intestinal și te constipă. Stă liniștit când consumi suficiente fibre alimentare și prebiotice care îți normalizează tranzitul.

7. Plămânii se sperie când inhalezi aer murder, fum de țigară, parfumuri toxice, etc. Stau liniștiți când respiră un aer suficient de curat.

8. Inima se sperie când te uiți la lucruri urâte, care îți dau o stare psihică rea, te stresează și îngrijorează excesiv. Stă liniștită când te uiți la lucruri care îți dau o stare psihică bună.

9. Intestinul subțire se sperie când mănânci sau bei mâncare sau apă prea reci. Stă liniștit când mâncarea și apa sunt cel puțin la temperatura camerei.

10. Creierul se sperie când ai multe gânduri negative și persiști în ele prea mult timp. Stă liniștit când ești optimist și ai un echilibru în gândire: mai multe gânduri pozitive decât negative.

 Ai grijă de toate organele corpului tău și nu le speria, menține-ți-le sănătoase, pentru că dacă se vor îmbolnăvi va trebui să faci eforturi susținute să se însănătoșească.

Cu dragoste, despre ardeleni (sursa net)

 Cu dragoste, despre ardeleni... 

Ardelenii nu spun „timp", ci „vreme", nu spun „ore", ci „ceasuri", nu spun trei, ci „tri", spun „o ţâră", nu "puţin", nu spun „am terminat", ci „am gătat", nu spun „mergem" , ci „merem", nu spun „repede", ci „iute".

 Spun „pită" în loc de „pâine", „mâne"- foarte aproape de originalul latinesc „mane", în loc de mâine. „Bătrâne" (din latinescul betranus, veteranus) spun la vecin sau cunoscut, în semn de respect, spun „se coperă", nu „se înveleşte", „fain"(cu origini în limba germană şi dialectul săsesc) în loc de „frumos"...

 Spun respectuos „servus", ilustrând admirabil termenul latin care însemna „sunt servul tău, la dispoziţia ta". Desfiinţând, cel puţin în arealul ardelenesc, modernul „la revedere" (de origine italiană) sau banalul şi secul „bună" din Regat( cu corectura de rigoare, în ultimii ani se aude tot mai des acel ridicol pa,pa). Iar ca răspuns, vine imediat acel superb „rețiproca".

 Ardelenii vorbesc rar, cumpătat, molcom şi numai dacă au cu adevărat ceva de spus.

 Nu bârfesc şi nu le e ruşine cu arhaismele şi meandrele dialectelor lor - fie ei medici, ofiţeri de carieră, preoţi, profesori, bătrâni, sau mai tineri.

 Şi nu folosesc nici în treacăt apelativele de argou „bă" sau „mă" atât de stridente, acceptate şi savurate în alte părţi( ce-i drept, în ultima vreme nu mai e chiar așa).

 Ţi-i drag să-i asculţi şi să desluşeşti rostul tradiţiilor lor vorbite. Şi „musai" (cu funcţie predicativă; din maghiarul „muszáj"- morţiş, neapărat, trebuie, care vine, la rându-i, din germanul „muß sein", transilvanism curat, ce mai !!!) 

   Să luaţi aminte...! 

Știai că atunci când .... (sursa net)

 Știai că atunci când privești conștient un copac, ficatul se regenerează și se echilibrează?

Știai că atunci cănd privești conștient iarba sau o floare întreaga ta structură se încarcă cu bunătate și blândețe?

Știai că atunci când privești soarele, inima se purifică și se umple de optimism și entuziasm?

Știai că atunci când privești pământul și calci conștient, splina se regenerează și se echilibrează, structura fizică se vindecă și apare încrederea în tine și în procesul vieții?

Știai că atunci când contempli cerul și respiri conștient, plămânii se vindecă și se regenerează, dispare starea de depresie și simți că ești viu, că trăiești cu adevărat?

Știai că atunci când privești oceanul sau marea, rinichii tăi se vindecă și se regenerează?

Știai că atunci când privești picătura de ploaie sau roua dimineții, întreg aparatul uro_ genital se vindecă și se regenerează și îți mărești puterea de a manifesta ceea ce îți dorești în viață?

Știai că viața este o binecuvântare și o bucurie, la distanța unui zâmbet inocent...

18.10.23

Īntr-,o zi (sursa net)

Īntr-o zi afli că ai o boală gravă şi că vei mai trăi prea puţin pentru câte ţi-ai propus tu să faci.

Şi atunci realizezi cât de mult te-ai irosit în viaţa ta. Realizezi atunci cât de puţin valorează casa, maşina şi lucrurile pentru care ai muncit uitând să-ţi trăieşti viaţa. Abia atunci realizezi cât de mult valorezi tu, fără lucruri, fără titulaturi, fără imaginea din faţa lumii. Abia atunci realizezi cât de mărunte erau preocupările şi temerile tale şi cât de mult ai greşit irosind lacrimi pentru oameni care nu ar fi meritat.

Abia atunci realizezi că nimic nu mai contează pe lume înafară de tine şi de oamenii care te iubesc cu adevărat, oameni pentru care n-ai prea avut timp fiind preocupat să alergi după iluzii. Realizezi atunci că prea puţin contează, de fapt, cum arată părul tău, câte kilograme ai şi ce gândesc oamenii despre tine.

Şi regreţi că nu te-ai iubit şi nu te-ai preţuit mai mult, că te-ai detestat de fiecare dată când cineva te-a detestat, te-a dezaprobat şi te-a abandonat, că ţi-ai refuzat mai multe lucruri decât ţi-ai oferit.

Şi ți-ai mai dori cu tot sufletul şansa să poţi face lucrurile corect, să nu-ţi mai sabotezi fericrea, să te bucuri de tine, pur şi simplu, să nu te mai iroseşti cu oameni de care credeai că depinzi sufleteşte şi să nu mai alergi după iluzii frumoase. Însă nu mai ai timp. Când în sfârşit ai vrea să trăieşti, nu mai ai viaţă."

Tot ceea ce ți-ai dorit în adolescență (sursa net)

 Tot ceea ce ți-ai dorit în adolescență, vine abia după 70 de ani. Nu trebuie să mergi la școală sau la muncă. Primesti o "alocație în fiecare lună. Ai propriul tau apartament. Ai carnet de conducere și mașină proprie. Doamnele cu care umbli nu se tem că rămână însărcinate şi nu au acnee. Viața este grozavă. Poți schimbat claxonul mașinii cu sunet de împușcătură. Oamenii se dau la o parte mult mai repede .

Bătrânețea vine într-un moment foarte nepotrivit. Când erai copil credeai că "timpul de somn" este o pedeapsă. Acum îl simti ca o pe o mică vacanță.

Cea mai mare minciună pe care ți-o spui este... "Nu trebuie să notez asta, o să-mi amintesc".

Nu ai părul cărunt... Ai acumulat"înțelepciune"!

Dacă Dumnezeu ar fi vrut să-ți atingi degetele de la picioare, ți-le-ar fi pus în genunchi.

Desigur, mai vorbesti si singur uneori ai nevoie de sfaturi de la experți.

La o asemenea vârsta , „ jetonul norocos” înseamnă să intri într-o cameră și să-ți reaminteşti pentru ce te-ai dus acolo.

Ai mai mulți prieteni cărora ar trebui să le trimeti asta, dar acum sigur nu-ți amintesti numele lor.

Acum, te întrebi... tu mi-ai trimis asta, sau eu ți-am trimis-o tie...

10 legi fundamentale universale (sursa net)

 ℹ️*10 Legi Fundamentale Universale* 🤔🤗😜

♦️1. "Singura dată când ușa se închide singură , este atunci când ai lăsat cheile înăuntru". (Legea destinului)

♦️2. "Când ai mâinile pline de unsoare, începe să te mănânce nasul". (Legea mecanicii lui Lorenz)

♦️3. "Asigurarea acoperă totul. Mai puțin ce ți s-a întâmplat". ( Legea Asigurărilor No-Pay)

♦️4. "Problemele, nici nu se creează nici nu se rezolvă , doar se transformă".( Legea persistenței, a lui Einstein)

♦️5. " Dacă, la televizor, există doar două emisiuni care merită vizionate, ele vor fi în același timp". ( Legea lui Jones)

♦️6. "Prețul total de plătit este întotdeauna mai mare decat bugetul, de exact 3,14 ori bugetul. 

De aici și importanța numărului Pi". ( Legea lui Pi Llao)

♦️7. " Probabilitatea să te pătezi în timp ce mănânci, este direct proporțională necesității tale de a rămâne curat". ( Ley de Soup)

♦️8. "Orice corp scufundat în cada plină cu apa, va face telefonul să sune". ( Legea lui Omay God)

♦️9. "Orice corp așezat pe buda, va face să înceapă să sune soneria de la ușă". (Legea lui Ooh Shit)

♦️10. "Viteza vântului crește proporțional prețul pieptănatului". (Legea meteorologica a lui Reynold, cunoscută și ca Începutul Comediei)

Mai vreți și alte legi❓

🔴* "Când, după ce ani de zile ai păstrat ceva fără să-l folosești, decizi să îl arunci, nu va trece nici măcar o săptămână si vei avea, cu adevărat, nevoie de acel lucru".( Legea fatalității ireversibile)

🔴* "Ori de câte ori ești punctual la o întâlnire, nu va fi nimeni acolo să verifice, iar dacă se întâmplă sa întârzii o dată, o singură dată, toata lumea va fi ajuns acolo înaintea ta". (Principiul lui Delay) și, ultimul,

🔴* "Nu lua viața prea în serios, până la urmă, nimeni nu va ieși viu din ea". (Teorema siguranței  absolute  a Filozofului din Güémez)


17.10.23

Regula de aur a celor trei lucruri (sursa net)

 Regula de aur a celor trei lucruri

Trei lucruri care nu se întorc: cuvintele, posibilitățile, timpul.

Trei lucruri pe care nu trebuie să le pierzi: cinstea, liniștea, speranța.

Trei lucruri care sunt cele mai prețioase în viață: încrederea, convingerea, dragostea.

Trei lucruri care nu sunt sigure: succesul, puterea, averea.

Trei lucruri care determină orice om: realizările, sinceritatea, munca.

Trei lucruri care distrug oamenii: ura, vinul, mândria.

Trei lucruri pe care e cel mai greu să le spui: ajută-mă, iartă-mă, te iubesc.

13.10.23

MOARTEA HYPATIEI SI MASACRUL DE LA SINCA VECHE, OPERA CRESTINILOR „FACATORI DE PACE” (sursa net)

 MOARTEA HYPATIEI SI MASACRUL DE LA SINCA VECHE, OPERA CRESTINILOR „FACATORI DE PACE”

Crestinii sunt buni, buni ca Pontus Euxinus care ineca corabiile grecilor, atat de buni incat au omorat oameni, atat de „intelepti” incat au ars biblioteci si oameni care indrazneau sa zica ca Pamantul e rotund si atat de „facatori de pace” incat au provocat nenumarate razboaie si au distrus civilizatii intregi.

Crestinii au fost cei care au ars biblioteca din Alexandria si au ucis-o cu sange rece pe Hypatia, cea mai luminata minte feminina a antichitatii, un geniu al matematicii si al astronomiei.

Desenul de mai sus este groaznic dar nu poate reda cruzimea cu care crestinii „plini de iubire” au dezbracat-o, au umilit-o, au violat-o cu salbaticie si au ucis-o pe aceasta, jupuind-o de vie, torturand-o in cele mai sadice moduri posibile, dupa care i-au rupt in bucati corpul si i-au dat foc. 

Pur si simplu asa ceva nu putea fi redat, atat de cumplit a fost. 

Au ucis-o pentru ca era femeie si in loc sa fie „supusa” sa taca si sa stea doar la cratita si la smotru cum cerea religia crestina indrznea sa cerceteze tainele universului, ceea ce i-a infuriat pe acei salbatici care isi dadeau fetele la maritat si la 7-8 ani si condamnau doi barbati adulti care se iubeau dar tolerau pedofilia atata timp cat copilul molestat era fetita, pentru ca pentru ei femeia valora mai putin decat o camila, si nici macar nu se spalau.

Despre cum au reusit crestinii sa distruga o lume civilizata si sa stearga de pe fata pamantului cultura vechilor popare puteti citi in aceasta carte

Religiile abrahamice, incepand de la Moise, s-au raspandit ca un cancer pe planeta, nu prin iubire, pace si intelepciune cum tot zic ei, ci prin caracterul lor agresiv, iar crestinismul cand a ajuns in Europa a distrus tot ce a fost inainte. 

Crestinii au ars temple, au distrus statuile vechilor zei cu ciocanul si tot ce nu au putut distruge au confiscat, transformand vechile locuri sacre in biserici crestine, cum s-a intamplat la Sinca Veche

Ceea ce nu se cunoaste este faptul ca tot crestinii au distrus si templul stravechi de la Sinca Veche, templul ursitelor, templu inchinat unor zeitati feminine, si au transformat grota intr-o biserica crestina. 

Este posibil ca terenul sa fi fost pregatit de niste daci adepti ai cultului lui Zamolxis, curent religios care seamana suspect de mult cu religiile abrahamice, si nu ar fi exclus ca Zamolxis, cel care a pus bazele acestui cult, sa fi intrat in contact cu Moise sau cu oamenii lui pe vremea cand a fost in Egipt. 

Asa s-ar explica prezenta stelei lui David in grota. 

La fel ca religiile abrahamice, cultul lui Zamolxis era o religie dictatoriala, belicoasa si misogina. 

Dacii zamolxieni erau cei mai razboinici dintre traci, desconsiderau femeile si ardeau si distrugeau toate vestigiile vechii culturi politeiste. 

Este posibil ca, urmand exemplul lui Moise, Zamolxis sa fi fost un mare dictator, la fel ca si Burebista care a urmat dupa el si l-a venerat

Templul vechi de 7000 de ani de la Sinca veche a fost lovit de 2 ori si nici nu se stie cat sange s-a varsat in acel loc in numele credintei. 

Daca ar stii oamenii din ziua de azi ce s-a intamplat la Sinca Veche, ce crime oribile, ce atrocitati, nu s-ar mai duce sa se roage la dumnezeul lor crestin acolo.

Pana la aparitia cultului zamolxian in templul ursitelor vechile preotese ale dacilor venerau niste zeitati feminine si practicau niste ritualuri magice legate de indeplinirea dorintelor, de senzualitate si de fertilitate, grota fiind un loc sacru mai ales pentru femei.

Zamolxienii au restrans drastic drepturile femeilor, au distrus templele zeitelor si au facut un adevarat macel la Sinca Veche, asa cum au facut si crestinii cand au ars biblioteca din Alexandria si au ucis-o pe Hypatia.

Pentru un timp grota a fost folosita ca templu al lui Zamolxis, pana cand „oastea crestina” a intrat peste preotii daci de acolo si a masacrat tot ce nu era crestin, dupa care crestinii au sters simbolurile dacice de pe pereti si au desenat chipul lui Iisus Hristos.

Moartea Hypatiei – Sfantul Kiril si primii crestini ucigand-o cu sange rece pe Hypatia din Alexandria – desen in creion, Corina Chirila

12.10.23

LEGENDA CRIZANTEMEI ALBE (sursa net)

 LEGENDA CRIZANTEMEI ALBE

    Legenda spune că odată, demult, au fost două crizanteme care creșteau alături într-un câmp. Una era galbenă, iar cealaltă era albă. Într-o zi veni un grădinar care uitându-se la cele două flori, se hotărî să o ia acasă pe cea galbenă care, văzând că ea a fost aleasă, crizantema galbenă flutură petalele ei elegante într-un gest de rămas bun faţă de sora ei albă, iar cele două flori se despărţiră.

    În grădina cea nouă, crizantema galbenă era îngrijită cu multă atenţie și trăia o viaţă liniştită însă, din când în când îşi amintea de crizantema albă rămasă în câmp, departe. Peste câteva luni uită complet de ea; era prea ocupată de grija grădinarului care o făcuse cea mai frumoasă şi mai elegantă floare. Într-o zi veni un slujitor al împăratului și-i ceru grădinarului o floare pentru familia nobiliară care, imediat îi arătă crizantema galbenă, dar slujitorului nu îi plăcu. Era prea mult, iar familia îşi dorea ceva frumos doar prin simplitate și atunci grădinarul îşi aduse aminte de floarea albă. Merseră împreună peste câmp şi găsi crizantema albă pe care slujitorul împăratului o plăcu, o luă şi o duse la castel.

   Crizantema albă era îngrijită frumos, iar toţi grădinarii aveau ordin să păstreze simplitatea trăsăturilor ei şi frumuseţea atât de curată şi albă. În scurt timp, toată grădina era plină de crizanteme albe, kimonourile femeilor erau pictate cu crizanteme albe, tablourile înfăţişau crizanteme albe, iar frumuseţea simplă era peste tot. Toţi aveau grijă de floarea albă ştiind că fusese aleasă pentru simplitate, faţă de crizantema galbenă care avea o frumuseţe atât de complicată şi de elaborată. 

    MORALA: Să nu credem că ceea ce li se întâmplă altora este mai bun decât ceea ce ni se întâmplă nouă. Ceea ce au alţii nu ne este întotdeauna potrivit nouă.

11.10.23

Bogăția limbii române ( sursa net)

 Bogatia limbii romanesti : Curul


Românii au cea mai elaborată utilizare a curului în comunicarea verbală. Poţi comunica aproape orice, folosind doar curul. Așa ceva nu se poate traduce in nicio alta limbă....


Un inventar cat de cat exhaustiv :


- a cădea în cur - a fi uluit

- a sta pe cur - a ezita


-a sta in cur - a te aseza pe ceva, a nu mai sta in picioare


- a te mânca în cur - a provoca

- a da din cur - a atrage atenţia

- a da cu curul - a face sex

- a te durea în cur - a fi nepăsător

- a te trage pe cur - a te eschiva

- a sări de cur in sus- a te enerva

- a pupa în cur - a linguşi

- a muşca de cur - a agresa, a bârfi

- a sta cu mâna-n cur - a sta degeaba

- a veni cu mâna-n cur - a veni fără cadou

- a-ţi băga un deget în cur - a te complica

- a sta cu capul băgat în cur - a te ascunde, a nu te implica

- a strânge din cur - a fi speriat, îngrijorat

- a-ţi mânca de sub cur - a fi zgârcit

- a fi cu curul în sus - a fi supărat

-a râde şi cu curul - (de cineva), a fi, a ajunge de râsul lumii, de poveste.


- a fi te scula cu curul în sus – lucrurie ies anapoda

- a fi cu morcovul în cur - a fi stresat, a te simți ameninţat

- faţă de cur - arogant

- îţi rup curul - te aranjez, te bat

- fără cur în pantaloni - foarte slab

- mişcă-ţi curul! - tai-o! dispari!

- a căuta şi-n cur - a căuta peste tot

- a-ţi pune curul la bătaie - a te expune unui pericol

- a merge ca un cur - a merge prost


- politicienii curului - de slabă calitate, prosti

gura bate curul – a pati ceva rau daca spui ce nu trebuie

- cur obraznic - atragator

Cu un asemenea bagaj obsesiv, nu e de mirare că ne interesează atât de mult ce face vecinul cu curul lui.

10.10.23

Dacă faci, dacă nu faci, tot aia e! (sursa net)

 Dacă faci, dacă nu faci, tot aia e! (sursa net)

* Lucrezi 12 ore: n-are viață.

* Lucrezi 9 ore: n-o să facă nimic în viață.

* Lucrezi 6 ore: ce viață bună are.

* Nu lucrezi: e lepră.

* Stai cu ai tăi în casă: n-a realizat nimic în viață.

* Ai două joburi: are o situație proastă.

* Ești antreprenor: n-are niciun viitor asigurat.

* Ești angajat: muncește să facă burta mare altora.

* Stai cu chirie: aruncă banii pe geam, putea să plătească pentru casa lui.

* Ai casa ta: de ce o arunca banii pe geam, a dat prea mulți bani odată.

* Îți cumperi o mașină: de banii ăia dădea avans la casă.

* Nu ai mașină: cum să nu ai o mașină?

* Călătorești: pleacă peste tot, cheltuie banii aiurea.

* Nu călătorești: nu își trăiește viața, doarme-n ghete.

* Nu ieși în oraș: e depresiv.

* Ieși în oraș: nu e fericit, vrea să mențină aparențele că-și trăiește viața.

* Postezi o poză: îi place să se laude.

* Nu postezi nimic: nu face nimic, d-aia nu postează, viața lui e neinteresantă

* E singur: nu prezintă interes.

* Într-o relație: mda, să vedem cât îl ține relația.

* Gras: nu e bine, o să aibă multe probleme de sănătate.

* Slab: nu e bine, o să aibă multe probleme de sănătate.

* Arăți bine: face foamea aiurea, nu e sănătos pentru corpul lui, ia proteine d-alea.

* Ești educat și vorbești frumos: e prea fals.

Lista poate fi mai lungă, dar ai înțeles ideea, nu ai nimic de dovedit nimănui, doar ție și probabil câtorva persoane care chiar țin la tine și care chiar te iubesc așa cum ești!"

Generațiile 50-60-70 cum de n-am murit! (sursa net)

 Generațiile 50-60-70 cum de n-am murit! (sursa net)

*Pâine fără gluten, lactoză free, fresh de portocale!

---Pâine cu gem sau înmuiată în zahăr.

*Grădinița în limba engleză(canci) 

--- Cel mult două, trei cuvinte în țigănește... asta dacă aveai “norocul” să...

*Apă plată sau Évian?!  ---Gura direct la robinet 😒

*Cască, cotiere și alte bazaconii pe bicicletă.

---Ne juleam genunchii și coatele până învățam să mergem pe bicicleta.

*FIFA, Playstation?

---Țevi cu cornete de caiet, ziar. 

Trăgeau părinții de noi să intrăm în casă.

Ăștia de acum ...

•sunt dusi la școală în mașini, înainte erai pămpălău sau fraier dacă venea mă-ta să te ia de la școală, râdea toata clasa de tine!

•acum dacă e “fraier” îl duc la psiholog 😖

•când luam bataie cu papucul mamei, cu nuiaua, o palmă, o urecheală...nu apăream la știri că am fost maltratați... 🤫

Așa a fost atunci, un lucru este interesant însă:

Trei generații de oameni deștepți au ieșit din trei generații de “ȚĂRĂNI”, fără prea multă carte, care mergeau la biserică și erau modești.

Acum, dintr-o generație plină de oameni “deștepți”, nici “țărani” nu ies din ei."

CRUNTUL ADEVĂR!!!

8.10.23

Degetele noastre ne pot vindeca corpul (sursa net)

Degetele noastre ne pot vindeca corpul.

Flexibilitatea și mobilitatea degetelor indică starea organelor interne. Fiecare deget este responsabil pentru un anumit organ. În sistemul japonez de tratament shiatsu, N. Tekuhiro,  crede că degetele elastice și puternice au efect benefic asupra întregului organism.

Și medicina occidentală a recunoscut prezența canalelor energetice și meridianelor în corpul uman, care conectează diverse organe și formează un cadru energetic- informațional al corpului nostru. Toate organele interne au prize energetice de proiecție externă. Astfel comunicăm cu mediul exterior, inclusiv cu cosmosul.

Primul deget- îmbunătățește activitatea creierului

Degetul al 2-lea - stomacul

Degetul al 3-lea - intestinele

Degetul al 4-lea - ficatul

Degetul al 5-lea - inima

- pentru persoanele cardiace este util masarea degetului mic. 

Un alt exercițiu pentru cardiaci este acela de a încrucișa degetele mici de la ambele mâini și de a le flexa ( Încrucișați degetele mici , pumnii sunt strânși , îndreptați  în  jos, coatele sunt ridicate la nivelul umerilor, și  strângeți  degetele mici unul în  jurul celuilalt  cât  puteți , apoi eliberați  și  iar strângeți, etc... repetați  de mai multe ori exercițiul în  fiecare zi ) 

Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și eliberarea stresului, aducem palmele față în față, la o distanță mică  și  prin mișcări  circulare răsuciți  degetele  pereche, repetând  procedura cu fiecare deget în  parte  (  rotiți  degetele mici împreună , apoi inelarele , degetele mijlocii, arătătoarele, degetele mari )

- pentru durerile de cap, greutate în cap și tensiunea arterială ridicată un exercițiu care ajută este următorul :

Duceți (încrucișați)  degetul inelar peste degetul mic, degetul mijlociu  peste degetul inelar , degetul arătător  peste degetul mijlociu, degetul mare peste degetul arătător . Faceți  acest exercițiu  cu ambele mâini , simultan. Apoi repetați procedura  inversând  locul degetelor .(  degetul mic peste inelar , inelarul peste mijlociu, mijlociul peste arătător , arătătorul peste degetul mare )

-pentru bolile ureche și complicațiile auditive îndoaie degetul mijlociu astfel încât buricul degetului să atingă baza degetului mare și apasă în acel punct. Restul degetelor ar trebui îndreptate atât cât se poate, dar nu tensionate. Mențineți această poziție a mâinii timp de 2 minute și repetați exercițiul de mai multe ori pe zi.

- pentru sciatică, reumatism, dureri de coloană vertebrală și articulații, îndoaie degetul arătător astfel încât buricul să atingă baza degetului mare Și apasă acel punct. Efectuează această procedură timp de 10- 15 minute În fiecare zi. 

- pentru răceală, tuse, amigdalită, pneumonie, un exercițiu care activează sistemul imunitar este următorul:

Duceți palmele în dreptul pieptului, una îndreptată în jos iar cealaltă în sus. Coatele sunt ridicate la nivelul umerilor. Strângeți pumnii și încrucișați degetele  mari . Strângeți degetele mari unul în jurul celuilalt atât cât puteți și mențineți, apoi eliberați palmele și întindeți toate degetele. Strângeți pumnii iar, focusându-vă atenția  și  puterea pe degetele mari, mențineți și  eliberați . Repetați exercițiul de mai multe ori pe zi.

- pentru dureri  acute în zona inimii, duceți palmele față în față, buricul degetului arătător să atingă baza degetului mare, uniți inelarul și degetul mijlociu cu cel mare prin lipirea buricelor, iar degetul mic este ridicat  în sus. Apăsați cu degetul mijlociu  și inelar pe cel mare și mențineți  poziția. Apoi eliberați palmele și repetați procedura de mai multe ori.

- în oboseală cronică, iritabilitate, afecțiuni ale vederii conectați buricele degetului mic, inelar și degetul mare, iar arătătorul și mijlociul uniți-le și îndreptați-le în sus. Apăsați cu degetul mare buricele degetelor inelar

și mic și mențineți poziția. Eliberați și repetați procedura de mai multe ori. 

Ajută și îmbunătățește starea generală.

- dacă trebuie să te calmezi rapid după o emoție severă, Unește prin lipirea buricelor degetul mare cu arătătorul, celelalte degete fiind drepte și ține în această poziție palmele îndreptate în sus. Aceasta poziție a palmelor și a degetelor aduce pace internă și mărește puterea de concentrare.

- pentru inflamații de stomac, intestin, boli hepatice, balonare și colici, îndoaie degetul mic al mâinii drepte astfel încât să atingă baza degetului mare și apasă acel punct. Cu mâna stângă cuprinde parte de jos am mâinii drepte ( încheietura) , astfel încât degetul mare de la mână stângă să  fie  peste degetul mare al mâinii drepte și să îi apese cu buricul unghia. Menține această poziție, eliberează și repetă procedura de mai multe ori pe zi.

Splina este considerată „casa gândurilor (sursa net)

 “În Medicina Traditionala Chineză, splina este considerată „casa gândurilor”, deoarece claritatea și limpezimea lor depinde de energia splinei.

Tonusul țesuturilor moi ale corpului depinde de energia splinei.

Abilitatea splinei de a sorta, de a absorbi si procesa nutrienții, de a decide care va fi folosit pentru hrănire imediată, care va fi depozitat și care va fi eliminat, este bine știută.

O splină sănătoasă face ca o persoană să se simtă bine hranită fizic și emoțional, pe când o „splină slabită” va face ca o persoană să se simtă flămândă chiar dacă mănâncă o hrană bogată.

La nivel emoțional, splina guvernează sentimentele de grijă atât pentru sine, cât si pentru ceilalti. 

O energie puternică a splinei duce la trăiri emoționale echilibrate, în care nevoile personale sunt satisfacute pe deplin, iar generozitatea față de celelalte ființe de pe pământ nu lipsește. 

Simțind abundență la toate nivelurile, putem să dăruim si să primim cu generozitate.

Splina este legată de mamă si de relatia cu ea. În procesul de creștere, depindem în primii ani exclusiv de ceea ce ne furnizează mama. 

Pe masură ce creștem, trebuie să ne descoperim „mama interioara”, care furnizează „hrană” si „sprijin” necondiționat și din abundență. Acest lucru ține splina sănătoasă. 

Splina este legată de asumarea responsabilității pentru propria viață, de procesul de maturizare.

Când organismul se simte „nehrănit” fizic și emotional, corpul poate încetini fluxul de nutrienti în tesuturile moi, iar postura persoanei se poate prabusi, in special la nivelul regiunii lombo-sacrale.

Fiind organ de Pamant, splina iubește stabilitatea si este dezechilibrată de schimbarile făcute de nevoie și nu de plăcere. 

Splina adoră atingerea – masajul, mângaierile si îmbratisarea cu cei dragi, mângaierea cățelului sau a pisicii, auto-masajul, toate sunt modalitati de intarire a splinei.

Nevoia de a-ti intinde bratele, picioarele, spatele, intregul corp – sunt foarte tonice pentru splina. Intinderile deschid drumul nutrientilor catre tesuturile moi.

Mersul in patru labe, rostogolitul pe podea sau pe pamantul gol, jocul „de-a cazutul”, alaturi de copii sau animale, ajuta un adult sa intre mai bine „in contact” cu Pamantul – cu energia splinei.

Supele groase si fierturile de legume hranesc foarte bine splina, fiind usor de digerat. Splina are dificultati cu alimentele crude si reci. 

Splina nu suporta excesul de fluide, de aceea este bine sa nu beti prea mult in timpul mesei.

Splina are nevoie sa mestecati foarte bine hrana, iar pozitia la masa sa fie relaxata, într-o postura deschisa, astfel ca organele sa aiba loc sa miste. 

Ierburile aromatice stimuleaza digestia, de aceea includerea lor in prepararea mancarurilor este aur pentru splina.

Culorile galben și portocaliul sunt adorate de splina, asadar, mănâncă mult dovleac, morcov și linte portocalie, bine fierte.

Sunetul care repară splina este „Huuuu”.

Stai în picioare cu mâinile împreunate ca la rugăciune! 

Inspiră, vizualizând aerul de culoare galben-portocalie intrând în splină, în timp ce ridici mâinile împreunate până deasupra capului cât poți de sus, înălțându-te de călcâie!

Apoi, desfăcând brațele ca pe niște aripi în coborâre, expiră șoptind sunetul „Huuuu” și vizualizând cum aerul galben-portocaliu murdar iese din splină! Trimite acest abur Mamei Pământ pentru reciclare.

5.10.23

ALTFEL, DESPRE ROMANIA ! (sursa net)

 ALTFEL, DESPRE ROMANIA !

Comentariile unui brazilian

Fernando Castilho Cintra din Brazilia, ne-a vizitat țara și a facut

niște observații comice cu privire la felul nostru de a fi, pe contul

personal de Facebook . Iată lista!


1. Dracula este vampir în afara României.

2. Același tip, Vlad Țepeș, este erou național.

3. În timp ce vampirii beau sânge, singurul lucru roșu pe care mi-a plăcut să-l beau a fost vișinata.

4. O altă băutură drăcească este țuica, ungurii o numesc pălincă, dare esteacelași lucru.

5. Majoritatea moldovenilor, muntenilor și ceilalți habar n-au ce seî întâmplăcu ungurii în Ardeal.

6. Românii fumează o cantitatea absurdă de țigări. Fumează în casă,r restauranteși chiar în mall-uri.

7. Românii își scot întotdeauna încălțămintea înainte de a intra în casă.

8. Cred că românii preferă să-și țină mai degrabă podeaua curată,

decât plămânii.

9. Călătoriile prin România sunt cele mai frumoase amintiri pe care leam. Râuri, canioane, dealuri, munți… Le au pe toate.

10. Când călătorești în România vei merge pe drumuri românești. Sunt în condiții bune, dar au un număr absurd de mare de curbe.

11. De asemenea, când călătorești, s-ar putea să trebuiască să-ți faci nevoile. Nu-ți face griji, sunt atât de multe case pe marginea

drumurilor, încât e mai ușor să ajungi într-o toaletă decât într-un

tufiș.

12. Maramureșul este un loc vesel. Oameni veseli, costume vesele,

culori vesele și cimitire vesele.

13. Singurii care nu sunt veseli în Maramureș sunt câinii ciobănești. Nu sunt veseli. Nu te plac. Fugi.

14. De fapt, dacă nu ești într-un oraș, de câte ori vezi un câine în

România, fugi.

15. O altă tactică este să ai mereu la tine câțiva mici. Deoarece sunt vegetarian, nu mă supăr să le dau câinilor mici.

16. De fapt, ca vegetarian în România pot spune cu siguranță: românii iubesc carnea.

17. Sarmale, tocăniță, slănină, cârnați… aici aveți de toate,

iubitorilor de carne.

18. Românii mănâncă supă în fiecare zi a vieții lor.

19. Taxiurile din România sunt ridicol de ieftine. În București o

cursă ajunge să coste și 1,29 pe kilometru.

20. O altă cale ieftină de a te deplasa este autostopul.

21. Românii se așteaptă să îi plătești dacă te duc cu mașina. Poți,

desigur, să spui ,,Nu am bani“ înainte de a te urca, dar s-ar putea să nimerești un șofer frustrat care să-ți strige ,,ÎNCHIDE UȘA“, drept în fața ta de fraier fără bani. (poveste adevărată).

22. Mijlocul meu preferat de transport a fost trenul inter-regio. Este ieftin, confortabil, ajunge la timp și, de obicei, nu este aglomerat.

23. Cu toate acestea, puteți nimeri într-un tren care face 12 ore de

la Suceava la Mureș, după vacanța de Anul Nou. Atunci vei ști ce

înseamnă cu adevărat termenul ,,aglomerat“. (poveste adevărată)

24.Românii adoră să schieze.

25. Schiatul în România este extrem de ieftin.

26. Mi-a luat trei zile să învăț cum să schiez. Schiatul nu este

pentru brazilieni sau pentru locuitorii țărilor tropicale.

27. În schimb, odată ce înveți, vei iubi schiatul și ți se va deschide

o poartă către partea mea favorită a României: vârfurile muntoase.

28. România are cele mai frumoase peisaje pe care le-am văzut până acum în viața mea. Toate din vârf de munte.

29. Munții României au cărări bine marcate pentru turiști, cabane în care se poate înnopta și locuri unde cei mai curajoși pot campa.

30. Până acum, ți-ai dat seama că e extrem de ieftin să faci o astfel de călătorie.

31. Interesant e faptul că mulți români nu au fost în munți.

32. Și mai interesant e faptul că românii vor supraestima anumite

locuri banale (exemplu Mamaia sau mănăstirile din Bucovina) și vor subestima locuri grozave (exemplu București).

33. Bucureștiul este un oraș grozav. Desigur, nu are o arhitectură

precum Budapesta, Cracovia sau alte orașe est-europene, dar are muzee, parcuri și o viață de noapte cum puține alte orașe au.

34. Oamenii spun că sunt mulți câini fără stăpân în București.

35. În ziua în care am mers pe bicicletă, m-au alergat mai mulți câini decât într-o săptămână obișnuită petrecută în București.

36. Sincer, nu am văzut câini vagabonzi în București.

37. Limba română e frumoasă. Sună frumos și este accesibilă

brazilienilor care vor să o învețe.

38. ,,Cu carne de vacă nu se moare de foame“… și programul de tradus de pe Google Chrome credea că scriu în portugheză.

39. În schimb, cea mai obscură parte a limbii române este dativul.

40. AHHHHHH DAAAATIIIIV!!!!

41. Poți să spui ,,mi-e foame“, ,,mi-e sete“, ,,mi-e somn“… dar nu

poți să spui ,,mi-e oboseală“.

42. AAAAHHH DATIIIIIV!!!!

43. Românii vorbesc cu umerii. Observă! Când cineva spune ,,Păi, nu știu…“

44. Urmează exemplul de mai sus și observă-le și gurile, și bărbiile.

45. Ungurii nu vor recunoaște, dar au accent român. Felul lor de a spune ,,nu știu“ e la fel ca atunci când spun ,, nem tudom“.

46. Modul meu preferat de a exersa româna era cu șoferii care mă luau cu autostopul.

47. De multe ori mă întreabau ce dracu’ caut într-o astfel de țară

dacă sunt brazilian.

48. Acești șoferi nu știu că sistemul medical din România e grozav, că rata crimelor e mai mică decât în Norvegia și că România are cea mai rapidă dezvoltare economică din țările est-europene.

49. În general, românii se plâng de România. Vor găsi mereu un mod de a se plânge de ea. Politică, economie, societate…

50. Greșesc.

51. Am învățat ce înseamnă patru anotimpuri: veri călduroase, toamne răcoroase, ierni geroase și primăveri revigorante.

52. România are toate cele patru anotimpuri, cu două avantaje majore față de țările nordice: iarna au soare. Vara nu e înnorat.

53. Românii au o faună frumoasă: căprioarele pot fi observate

frecvent, caprele negre ocazional (am fost și am văzut), urșii și

lupii sunt invizibili.

54. Cel mai aproape de un urs a fost când am dat peste urmele sale.

56. Când intri într-un birou trebuie să dai mâna cu bărbații, iar

femeilor doar le faci cu mâna.

57. Românii se așteptau ca eu, ca brazilian, să joc fotbal foarte

bine…. Mare greșeală.

58. Luni de zile după Cupa Mondială auzeam oameni spunându-mi: ,,Deci, îți place Germania“. Duceți-vă dracului…

59. Majoritatea românilor, când împlinesc 18 ani, au două visuri: 1. Să se mute în Anglia. 2. Să se mute în orice altă țară care nu e

România.

60. În timp ce românii visează să plece din România, eu visez că

într-o zi mă voi întoarce acolo.

3.10.23

diagrama (sursa net)

Doar tipăriți diagrama și plasați intenția dvs. scrisă pe hârtie în centrul diagramei.

Acesta este vârtejul prosper, este un grafic puternic al prosperității financiare, succesului profesional și realizării materiale.

Acest grafic are un efect mare asupra curățării căilor și accelerarea procesului de prosperitate financiară, înlătură barierele și obstacolele care pot împiedica prosperitatea și atrage prosperitatea în viața purtătorului său.

Cu acest grafic este posibil să accelerezi vânzările, să atragi clienți, să eliberezi bani inactiv, să accelerezi promoțiile la locul de muncă, să ajuți la găsirea unui loc de muncă etc.

 

DE CE DOARE CORPUL? (sursa net)

 DE CE DOARE CORPUL?


Nu este sarea.

Nu e faina.

Nu e sucul.

Nu e zahăr.

Nu e mâncare.

Nu e glutenul.

Sunt EMOȚIILE tale.

Sunt DECIZIILE tale.

DE CE DOARE CORPUL?

Doare pentru că nu ai învățat să-ți placă, pentru că acumulează vechea ură și furie.

Doare pentru că refuzi să-ți dezvolți vitalitatea și elasticitatea corporală, pentru că o pedepsești cu dependențe și imaturitate emoțională.

Corpul tău doare pentru că respingi prezentul și permiți amintirilor să te definească. Doare pentru că nu închizi etapele și faci pe victima în drama pe care ai creat-o. Doare pentru că iubești rana pe care nu vrei să o vindeci.

Corpul tău doare pentru că ai cedat apatiei și te-ai lăsat să câștigi. Doare pentru că te îndoiești că meriți o viață fără traume și aripi să zbori. A durut pentru că și-a dat vocea clanului familiei.

Te doare corpul pentru că nu trăiești în pace.

Te doare corpul pentru că nu îndrăznești să te prețuiești mai mult.

Doare pentru că taci când ar trebui să țipi. Pentru că dai vina pe iubire pentru obsesia ta de dominare. Pentru că ceri un respect pe care nu îndrăznești să-l câștigi.

Te doare corpul pentru că confunzi o relație cu un inel unde te poți descarca.

Doare pentru că nu îndrăznești să te conectezi cu divinitatea ta. Pentru că ți-e frică de libertate.

Corpul te doare pentru că nu-ți permiți să-ți amintești că te-ai născut să crești și să transcenzi din dragostea care ești deja.

Te doare corpul pentru că nu investești în tăcere și nu faci pace cu singurătatea și întunericul tău.

Ești o ființă mereu în expansiune a iubirii. Nu te mai integra, te blochezi și zdrobești. TREZEȘTE-ȚI MAGIA ȘI PUTEREA.

Fă ca dragostea pe care o ai deja să conteze.

2.10.23

NU MURI CU MORȚII TĂI (sursa net)

 NU MURI CU MORȚII TĂI.

Știai că atunci când plângi după morții tăi plângi după tine, nu după ei?

Plângi pentru că "i-ai pierdut" pentru că NU-I AI lângă tine.

Crezi că totul se termină cu moartea.

Și tu crezi că au plecat.

Deci, dacă morții tăi au plecat, unde sunt?

Dacă au plecat sau dacă sunt acum în alt loc, locul ăsta e mai bun ca ăsta?

Da, acest loc este cu siguranță mai bun decât acesta; deci de ce suferi plecarea lui?

Când termini să accepți că „NU sunt aici”, dar încă sunt într-un loc și mai bun, pentru că acolo unde sunt nu mai sunt bolnavi sau suferă.

Apoi te vei opri din plâns pentru ei și le vei aduce înapoi în memorie pentru ca ei să te poată însoți în continuare cu bucuria a tot ceea ce ai trăit.

Dacă i-ai iubit cu adevărat, iubește-i DIN NOU și de data asta mai puternic, mai cu puritate, mai cu devotament.

Astăzi nu va mai fi nicio condamnare de niciun fel.

Doar IUBIREA va fi combustibilul dintre voi, dintre noi, dintre ei.

Îți respect durerea și felul în care o exprimi.

Știu că plângi și vei plânge fără consolare.

Dar... Astăzi vă spun:

Nu muri cu morții tăi.

Amintiți-vă că ne uităm doar la o parte a monedei (moarte)

Nu vedem cealaltă parte; Nu vedem locul minunat al luminii acolo unde se află.

Ce-ar fi dacă am începe să vedem "moartea" ca pe o a doua naștere?

A doua naștere vom trece cu toții dincolo.

Nu muri cu morții tăi, cinstește-i trăindu-ți viața așa cum ar vrea ei, lasă-i să transcendă. Și tu continui să trăiești.

BINECUVÂNTEAZĂ-ȚI MAMA CU DRAG (sursa net)

 BINECUVÂNTEAZĂ-ȚI MAMA CU DRAG

Dacă mama ta este în viață, binecuvântează-o cu iubire pentru că ea este rădăcina cea mai adâncă a existenței ei și cea mai înaltă sursă a sufletului tău.

Dacă mama ta nu mai este, binecuvântează-o cu dragoste, căci ea este antena ta între pământ și cer și cea mai curată voce care vorbește în inima ta.

Binecuvântează-ți mama căci ea este ramura copacului din care cobori și lampa țării unde mergi.

Binecuvântează-ți mama, căci ea este perimetrul tranzitului tău veșnic, și este cu tine în strâmtorarea ta, în dragostea și în nădejdea ta.

Binecuvântează-ți ziua și noaptea mamei tale

în ceasuri rele și în ceasuri fericite.

Binecuvântarea ta te va ridica deasupra prafului lumii și Dumnezeu îți va auzi rugăciunea iubitoare.

Nu contează dacă o consideri bună sau rea...

În conformitate cu așteptările tale mărețe

Nimeni nu poate da ceea ce nu are.

Nimeni nu se naște știind să fie mamă. Fiecare femeie face tot ce poate in acel moment specific din viata ei, in functie de maturitatea si nivelul de constiinta in acel stadiu matern, in functie de dragostea sau daunele primite de la propriile mame.

Ești amprenta ta incontestabilă pe pământ.

Dacă te vindeci, vindecă-ți viitorul și linia de sânge din trecut. Tu rupi cercul!

Te eliberezi și eliberezi fiecare femeie de sângele tău.

Cinstește femeia care ți-a dat VIAȚĂ ȘI BINECUVÂNTEAZ-O CU DRAG

Prosperitate infinită.

CUM SUNT ORGANELE CORPULUI TĂU LEGATE DE EMOȚIILE TALE (sursa net)

 CUM SUNT ORGANELE CORPULUI TĂU LEGATE DE EMOȚIILE TALE

Cel mai bine este să ne exteriorizăm emoțiile și să lucrăm asupra lor pentru a obține o sănătate bună, deoarece organele noastre pot fi afectate și de stările noastre emoționale.

-Te-ai întrebat vreodată cum afectează emoțiile organele din corpul tău?

Conform medicinei tradiționale chineze, organismul nostru răspunde la fiecare stimulare internă sau externă care generează o furtună de reacții.

Corpul nostru nu este conceput doar pentru a metaboliza funcțiile de bază de transformare a alimentelor în energie pentru supraviețuirea noastră.

  Dar, de asemenea, transformă toate stimulările și generează un răspuns pozitiv sau negativ care afectează toate organele din care este compus.

Pe lângă stimulările fizice pe care le primește prin simțuri, există și emoții sau sentimente care, chiar dacă par să nu afecteze nimic fizic, duc la reacții care stimulează sau inhibă anumite organe ale corpului nostru.

  Acesta este un proces sănătos, dar atunci când emoțiile sunt severe, negative și prelungite, pot dăuna organelor și le pot face și mai vulnerabile la boli.

-Organele și emoțiile care le afectează.

Procesul de deteriorare a oricărui organ are o legătură directă cu emoțiile și sentimentele pe care le trăim.

  Dacă țineți cont de faptul că atunci când un organ este afectat ne dezechilibrează întregul organism, este deci important să cunoaștem cauza emoțională care îl afectează pentru a lucra la vindecare.

. Implica schimbarea starii emotiilor noastre si transformarea lor in ganduri pozitive

Iată cum se leagă organele corpului cu emoțiile:

1. Inima și intestinul subțire: bucurie

Potrivit medicinei tradiționale chineze, bucuria este emoția care este legată de două organe

În conformitate cu procesele organismului, inima reglează sângele și controlează vasele de sânge.

  Intestinul subțire este responsabil pentru absorbția nutrienților și mineralelor din alimente.

  Chiar dacă o emoție sănătoasă precum bucuria stimulează funcționarea acestor organe, excesele care decurg din aceasta pot duce la următoarele fenomene:

* Nervozitate

* Tahicardie

* Insomnie

* Lipsă de concentrare

Persoanele care au aceste organe afectate sunt adesea persoane sensibile, extrovertite și vorbărețe, care au emoții debordante și o emotivitate crescută.

Să ai grijă de euforia ta, agitația, entuziasmul sau excesul de emoție va ajuta la buna funcționare a acestor organe esențiale pentru corpul nostru

2. Ficatul și vezica biliară: furie

Furia, ca toate emoțiile derivate, este asociată cu aceste organe.

Ficatul este responsabil de stocarea sângelui și de reglarea circulației energiei vitale.

  Vezica biliară, la rândul ei, acumulează și secretă bilă.

  Dacă ai probleme cu aceste organe, poate că ești o persoană foarte dinamică, dar excesiv de preocupată și care poate chiar reacționa agresiv.

  Pe lângă furie, va trebui să fii atent la sentimentele de frustrare și indignare.

Trebuie să știți că un ficat care funcționează normal produce energie generativă și eliberatoare.

3. Splina și stomacul: obsesia

Aceste organe sunt legate de obsesie, nostalgie și reflecție.

În timp ce stomacul procesează alimentele, splina, care face parte din sistemul limfatic, luptă împotriva infecțiilor și menține echilibrul fluidelor din organism.

Cei care suferă de boli legate de aceste organe sunt oameni liniștiți și calmi, dar care au dificultăți în a lua decizii.

  Echilibrul de energie dintre cele două organe promovează compasiunea și empatia

4. Plămânul și intestinul gros: tristețe

Aceste organe sunt legate de melancolie, tristețe și suferință.

  Plămânii reglează respirația, iar intestinul are grijă de digestie, de absorbția nutrienților și de imunitatea organismului.

  Dacă ai probleme cu aceste organe, poate că ești o persoană independentă și foarte rațională, dar ai tendința de a te retrage în propria ta lume interioară.

  Pot apărea simptome fizice, cum ar fi lipsa poftei de mâncare, senzație de senzație în piept sau dezgust

5. Rinichii si vezica urinara: frica

Rinichii sunt asociați cu frică și anxietate. Aceste organe sunt responsabile pentru eliminarea deșeurilor în sânge, în timp ce vezica urinară stochează urina și controlează excreția.

Unii oameni care suferă de dureri de spate, fragilitate și alte simptome pot experimenta situații de incertitudine.

Menținerea echilibrului energetic al rinichilor vă permite să vă dezvoltați încrederea în propriile abilități 

Acum că cunoști emoțiile care îți afectează organele, poți lucra pentru a le transforma în gânduri pozitive și pentru a promova vindecarea în corpul tău.