16.1.22

Povestea vulturului (sursa net)

Cândva demult trăiau doi vulturi neobișnuiți. Fiecare dintre acești vulturi avea trei capete.
Unul dintre capete era mereu "bun", altul mereu "rău", iar cel de-al treilea nu putea să decidă între primele două.
Primele două capete se certau între ele. Capul bun reprezenta iubirea și bunătatea, capul rău reprezenta furia și ura, iar cel de-al treilea era prins la mijloc.
Capul bun vedea mereu cu inima deschisă și căuta soluții, capul rău vedea partea negativă a lucrurilor, iar capul neutru le asculta pe celelalte sperând că poate lua o decizie.
Cei doi vulturi erau mereu confuzi și se răzgândeau adesea.
Într-o zi însă, unul dintre vulturi a hotărât că singura cale de a avea o viață normală este aceea de a tăia capul bun și capul rău (care se tot certau) și de a rămâne cu cel neutru.
Celălalt vultur era convins că trebuia luată o măsură, dar nu era de acord cu soluția primului.
Cu toate acestea, primul vultur, cu precizie și coordonare a tăiat capetele care îi cauzau probleme. Pentru moment vulturul a simțit pace, dar de îndată ce a încercat să se ridice în zbor a simțit că nu mai are echilibru și control și s-a prăbușit.
Cel de-al doilea vultur a avut o altă idee. Planul său era acela de a accepta situația și vocile contradictorii. A început să fie atent la ceea ce spun cele două capete, să conștientizeze ce simte, să respire și să fie prezent. Încetul cu încetul a putut să asiste cu calm la discuții.
Cu timpul, cele două capete au devenit mai liniștite și cel din mijloc a înțeles că are nevoie de amândouă pentru a lua decizii înțelepte.
***
Vocile noastre interioare sunt asemănătoare primelor două capete. Discursul interior sare de la un lucru la altul și poate produce frici, furie, vinovăție.
Când respirăm și devenim conștienți că noi nu suntem gândurile și emoțiile noastre, când privim de undeva de sus toată situația, începe să se facă liniște.
Suntem oameni. Este normal să simțim și să gândim în contradictoriu. Important este să acceptăm tot ceea ce vine ca fiind parte din noi, dar să nu ne identificăm cu mintea noastră.
Liniștește mintea și intuiția va vorbi. În liniște vei putea lua cele mai bune decizii. 



Niciun comentariu: