3.4.24

Legendele florilor de primăvară (sursa net)

 Legendele florilor de primăvară

 Legenda Ghiocelului

Legenda spune că ghiocelul, în zilele noastre, vedeta primăverii, era cea mai plăpândă floare din gradină. Într-o zi, o prințesă a coborât din cer pentru a-și alege o floare pe care să și-o așeze în păr. Mergând prin grădină, prințesa a atins, din greșeală ghiocelul cu trena rochiei sale, și l-a rupt. Plină de remușcări, l-a refacut pe loc și l-a intrebat care este dorința lui cea mai mare, pentru a i-o îndeplini și a remedia suferința bietului ghiocel. El i-a cerut fetei un singur lucru: să fie prima floare care să răsară primăvara din pământ. Prințesa l-a sărutat, pecetluind astfel vraja, iar dorința ghiocelului a fost împlinită.


Legenda Lacrămioarei

Potrivit legendei, un rege a avut odata doi copii, un baiețel și o fetiță. Îi iubea pe amândoi atât de mult și nu exista nimic mai frumos pentru el decât să-i aibă alături zi de zi, la palatul său. Din nefericire, când cei doi copii au împlinit vârsta de 10 ani, o boală aprigă a atins majoritatea populației împărăției și fata regelui a murit. Sfâșiat de durere, prințul, care își iubea sora din tot sufletul, a fugit de la castel pentru a-și plânge durerea departe de toți. Lacrimile sale au început să se transforme în niște flori gingașe, mici și albe, cu un parfum unic și au primit numele de lăcrămioare.


Legenda Toporașului

Toporașul (numit și violeta sau viorica) este unul dintre vestitorii primăverii, și cu siguranță aveți în minte imaginea culorii sale vii, care apare în primele zile de primăvară, uneori fiind chiar înconjurat de ultimele urme de zapadă. El simbolizează fertilitatea și dragostea.


Legenda Lalelei

Legenda spune că un tânăr îndrăgostit a văzut o floare de lalea și a vrut să-i ofere iubitei sale câteva exemplare. Cu toate acestea, pe timpul căutării, a fost răpus de un inamic, dar înainte de a muri, a reușit să îi spună iubitei să caute lalele, “măcar câteva”, pentru a-și aminti de el.


Legenda Narcisei

O legendă spune că narcisa a înflorit pentru prima dată în Grădina Ghetsemani din Ierusalim, la învierea lui Iisus Hristos.

Narcisele ar fi înflorit și la ultima cină luată de Iisus cu apostolii săi, de aceea, în multe țări din Europa, narcisa simboliza renașterea și învierea, fiind considerate flori pascale cu simbolistică religioasă nelipsite din casele și curțile oamenilor în perioada de Paște.

Niciun comentariu: